Ο ΟΦΕΙ έσπασε το φράγμα των συνόρων

0

Ο ΟΦΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ!

ΟΙ ημερομηνίες 1 και 2 Ιουλίου 2017 , θα μείνουν βαθειά χαραγμένες στη μνήμη των μελών του Δ.Σ.  του ομίλου φίλων Ελληνικού ιχνηλάτη, αλλά και των φίλων και των μελών της εθνικής μας φυλής, ως η μέρα σταθμός, όπου ο ΟΦΕΙ κατάφερε να σπάσει το φράγμα των συνόρων και να μεταβεί στην Κύπρο για διήμερη εκδήλωση, που περιελάμβανε σεμινάριο-παρουσίαση της φυλής του Ελληνικού ιχνηλάτη και έκθεση μορφολογίας, αναγνώριση και ειδικό μορφολογικό έλεγχο Π1.

Οι ημερομηνίες αυτές έχουν διπλή σημασία και για μας αλλά και για τους φίλους μας τους Κύπριους, διότι ο αντίστοιχος όμιλος Ελληνικού ιχνηλάτη Κύπρου ΟΕΙΚ , είναι ο μοναδικός νεοσύστατος όμιλος ιχνηλατών που έχει ιδρυθεί μέχρι στιγμής στη Μεγαλόνησο και η πρώτη «έξοδος» για εκδήλωση του ΟΦΕΙ εκτός Ελλάδος, συνδυάστηκε και με την πρώτη εκδήλωση του ΟΕΙΚ, μετά την ίδρυσή του στην Κύπρο. Το Σάββατο 1 Ιουλίου στην αίθουσα του Κοινοτικού συμβουλίου της Οροκλίνης διεξήχθη σεμινάριο- παρουσίαση της Εθνικής φυλής από το Διεθνή Κριτή εργασίας και μορφολογίας κύριο Φραγγίδη Ιωάννη ο οποίος είναι και υποψήφιος κριτής εργασίας ιχνηλατών και από τον πρόεδρο του ΟΦΕΙ κύριο Πεσιλή Φώτη, υποψήφιο κριτή εργασίας ιχνηλατών.

Το σεμινάριο μαμούθ διήρκησε 5,5 ώρες και αν δεν διέκοπτε τη ροή ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου που είχε κλειστεί γεύμα μετά την εκδήλωση, ίσως να μην τελείωνε έως και το πρωί. Η δίψα των παρευρισκομένων για να μάθουν καλύτερα την αγαπημένη τους φυλή, έκανε όλους μας να παρασυρθούμε και να μη μας νοιάζει πόσες ώρες βρισκόμασταν μέσα στην αίθουσα, αλλά με την κάθε ερώτηση ή απορία να θέλουμε να πούμε και να εξηγήσουμε όλο και περισσότερα. Μετά τη λήξη ακολούθησε μέσα σε απίστευτα ευχάριστο κλίμα , τραπέζι με αμέτρητα εδέσματα και άφθονο ποτό. Η δεύτερη μέρα 2-7-2017 περιλάμβανε έκθεση μορφολογίας, αναγνώριση και ειδικό μορφολογικό έλεγχο Π1, σε εκδήλωση του Κυνολογικού ομίλου Κύπρου Κ.Ο.Κ στη Δρομολαξιά.

Στο κέντρο ο Φώτης Πεσιλής με τον Σωκράτη Μελή αντιπρόεδρο του ΟΕΙΚ στα δεξιά και τον πρόεδρος Κυριακού Ανδρέας, αριστερα

Η έκθεση αυτή, όπως και όλες όσες έχουν ειδικό μορφολογικό έλεγχο, διήρκησε περίπου 8 ώρες με χαρακτηριστική αποτύπωση της ώρας λήξης, σε φωτογραφία του κυρίου Φραγγίδη. Το επίπεδο των Ε.Ι στην Κύπρο ήταν σε αρκετά καλό επίπεδο, άλλωστε τα σκυλιά προέρχονται σχεδόν όλα από την Ελλάδα και μάλιστα για πρώτη φορά σε έκθεση πιστοποιήθηκαν με Π1 σε ποσοστό ανά έκθεση, περισσότερα από κάθε άλλη. Και θα θελα να σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι υπήρχαν αρκετά σκυλιά που δεν πήραν πιστοποιητικό σχεδόν οριακά.

Όλα τα παιδιά στην Κύπρο ήταν πολύ καλά και η φιλοξενία τους τόσο θερμή, που νομίζαμε ότι είμαστε στο σπίτι μας και όχι κάπου μακριά. Εξαιρετικοί όλοι τους. Από τα απλά μέλη, μέχρι τους θεατές, τους ακροατές και τους συμμετέχοντες. Τα μέλη του Δ.Σ. ήταν όχι απλώς ένθερμοι, καλοσυνάτοι και φιλόξενοι, αλλά με τη συμπεριφορά τους, δημιουργήθηκαν στενοί δεσμοί φιλίας και πλέον τους νιώθουμε «δικούς» μας ανθρώπους. Επίσης ο κριτής κύριος Σάββας Ανδρέας και το επιτελείο του ΚΟΚ στήριξαν την εκδήλωση μέχρι τέλους (00.01) και τους ευχαριστούμε όλους θερμά. Θα θελα να δώσω ιδιαίτερες ευχές στα μέλη του συμβουλίου που και τις δύο αυτές μέρες ήταν «κοντά» μας καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στο Φλώρο Θεοχάρη, Κώστα Γεωργίου, Σωκράτη Μελή και τον πρόεδρο Κυριακού Ανδρέα. Σας ευχαριστούμε όλους σας, αλλά και όλα τα παιδιά που ήταν κοντά. Ιδιαίτερη αναφορά νομίζω ότι πρέπει να γίνει στο Σωκράτη Μελή, διότι το πάθος του, η αγάπη του, η τεράστια υπομονή του και η μεγάλη ενεργητικότητα του, έκανε το όνειρο πολλών φίλων του Ε.Ι. στην Κύπρο, πραγματικότητα και ιδρύθηκε ο Όμιλος Ελληνικού Ιχνηλάτη Κύπρου Ο.Ε.Ι.Κ. Συγχαρητήρια στο Σωκράτη διότι με την ίδρυση του Ο.Ε.Ι.Κ., άνοιξε και ο δρόμος για μεγαλύτερη στήριξη και προσπάθεια βελτίωσης της εθνικής μας φυλής. Συγχαρητήρια σε όλους τους φίλους στην Κύπρο. Συγχαρητήρια στον Ο.Ε.Ι.Κ !

Εις το επανιδείν λοιπόν φίλοι μου, στα βουνά της Μεγαλονήσου αυτή τη φορά και σύντομα….!

Η κατάταξη της έκθεσης έχει ως εξής:

Καλύτερο Φυλής: ERMIS(Π1) CYHICH141443008
ΙΔΙΟΚΤΉΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΈΤΡΟΥ

ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ OPEN ΑΡΣΕΝΙΚΆ

1ος ERMIS (Π1) CYHICH 141443008
ΙΔΙΟΚΤΉΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥ

2ος POUMAS CYHICH 151545185
ΙΔΙΟΚΤΉΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ

3ος EKTORAS CYHICH 141443611
ΙΔΙΟΚΤΉΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ ΚΥΡΙΆΚΟΥ

ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ OPEN ΘΗΛΥΚΆ

1η MAYIA CYHICH 131342146
ΙΔΙΟΚΤΉΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥ

2η THEMIDA (Π1) CYHICH 141443012
ΙΔΙΟΚΤΉΤΗΣ ΦΛΩΡΟΣ ΘΕΟΧΆΡΗ

3η ΑΒΡΑ1 (Π1) CYHICH 151545088
ΙΔΙΟΚΤΉΤΗΣ ΣΩΚΡΆΤΗΣ ΜΕΛΗ

4η FEDRA (Π1) CYHICH 141443011
ΙΔΙΟΚΤΉΤΗΣ ΑΝΤΡΈΑΣ ΘΕΟΧΆΡΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ 9 – 18 ΑΡΣΕΝΙΚΆ

1ος KRONOS CYHICH 161646065
ΙΔΙΟΚΤΉΤΗΣ ΝΙΚΌΛΑΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ

2ος ARIS CYHICH 161646065
ΙΔΙΟΚΤΉΤΗΣ ΑΝΤΏΝΗΣ ΜΙΧΑΉΛ

3ος ODYSSEAS CYHICH 161646065
ΙΔΙΟΚΤΉΤΗΣ ΦΛΩΡΟΣ ΘΕΟΧΆΡΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ 9 – 18 ΘΗΛΥΚΆ

1η CHLOE CYHICH 161646073
ΙΔΙΟΚΤΉΤΗΣ ΚΏΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΑΤΤΟΥ

2η NEDA CYHICH 161646069
ΙΔΙΟΚΤΉΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

3η DAFNI CYHICH 161746564
ΙΔΙΟΚΤΉΤΗΣ ΑΝΤΡΈΑΣ ΚΥΡΙΆΚΟΥ

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων