Κυνηγεσία & Κυνοφιλία Σεπτεμβρίου

0

Κυκλοφόρησε το τεύχος μηνός Σεπτεμβρίου του περιοδικού ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ & ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
ΔΩΡΟ DVD ΜΕ ΚΥΝΗΓΙ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ

Στα θέματα του τεύχους Σεπτεμβρίου διαβάστε
Tσίχλες – τρυγόνια
Απαγορεύσεις επιδιώκει η Ορνιθολογική
Οι τσίχλες και τα τρυγόνια μπήκαν τώρα στο στόχαστρο της Ορνιθολογικής εταιρίας, η οποία κατά διαστήματα «ανακαλύπτει» νέα πεδία μάχης για τον περιορισμό του κυνηγίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα μαντάτα από τους λαγότοπους
Με χαμόγελα αισιοδοξίας υποδέχονται τη νέα κυνηγετική σεζόν οι λαγοκυνηγοί σε Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο και Θεσσαλία, αφού τα μηνύματα από τις εκπαιδευτικές εξορμήσεις τους αφήνουν υποσχέσεις για μία καλή «λαγοχρονιά»!

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Ανταποκρίσεις από τους γουρουνότοπους
Η «Κυνηγεσία» προσφέρει στους αναγνώστες της, τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τους τόπους και τις κινήσεις των αγριόχοιρων σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

ΟΡΤΥΚΙΑ – ΤΡΥΓΟΝΙΑ
Το “ταμείο” της έναρξης
Γκρίνια, αλλά και χειροκρότημα από τους πιστούς της πρεμιέρας. Άλλωστε, η «πρώτη μέρα» είναι σαν την «πρώτη φορά». Περιμένεις τα πάντα και ικανοποιείσαι με το τίποτα…

Το κυνήγι της νησιωτικής πέρδικας
Οι μέρες περνούν αργά και βασανιστικά για τους κυνηγούς της πέρδικας, οι περισσότεροι από τους οποίους θα περιμένουν την 1η Οκτωβρίου για να απολαύσουν το θορυβώδες φτερούγισμά της στα καταράχια, στις γκρεμίλες και στις πυκνούρες.

ΟΡΤΥΚΙΑ – ΤΡΥΓΟΝΙΑ
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα
Αν το μοναδικό ταξίδι του Οδυσσέα από την Τροία στην Ιθάκη έγινε έπος από τον Όμηρο, τότε τι πρέπει να γραφεί για την κάθε χρόνο και επί πολλούς αιώνες “Οδύσσεια” των διαβατάρικων πουλιών.

Για ορτύκια στον θεσσαλικό κάμπο
Η πρώτη έξοδός μας για φέτος ήταν μία αρκετά καλή εμπειρία, παρόλο που η κάρπωσή μας θα μπορούσε να ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη, αν εμείς οι ίδιοι δεν είχαμε τόσες πολλές αστοχίες.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Οι ιδιαιτερότητες της έναρξης
«Τώρα που τα γουρούνια είναι ησυχασμένα, είναι ευκαιρία για τα σκυλιά να κυνηγήσουν χωρίς παγάνα και φασαρία από πίσω τους. Ησυχία. Και τα καρτέρια θα γεμίσουν θήραμα. Αρκεί να έχετε το νου σας, εσείς οι νεότεροι να μην χαλάτε ότι θα φτιάχνουν τα σκυλιά. Αλλά αυτό είναι για την πρώτη μέρα, μην γελαστείτε πως θα είναι και το δεύτερο κυνήγι έτσι…».

ΛΑΓΟΣΚΥΛΑ
Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς
Στην τελική ευθεία πριν την έναρξη της λαγοχρονιάς, αυτό που πρέπει να έχει ο κάθε κυνηγός στο πίσω μέρος του μυαλού του, είναι πως αν τα σκυλιά δεν έχουν προετοιμαστεί σωστά το προηγούμενο διάστημα, οι πιθανότητες για επιτυχίες μειώνονται δραματικά.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Ο ασύρματος σώζει ζωές
Ενημέρωση και ασφάλεια. Αυτός είναι ο διπλός ρόλος που έχουν οι ασύρματοι στο κυνήγι, ειδικά αυτό του αγριόχοιρου, στο οποίο παίρνουν μέρος πολυπληθείς ομάδες κυνηγών.

ΙΑΤΡΙΚΟ
Κυνήγι, τραυματισμοί και πρώτες βοήθειες
Το κυνήγι είναι μία δραστηριότητα η οποία τις περισσότερες φορές προϋποθέτει έντονη σωματική καταπόνηση. Βέβαια το βαθμό δυσκολίας τον βάζουμε εμείς οι ίδιοι, αλλά, κακά τα ψέματα, αν θέλουμε να κάνουμε ένα κυνήγι αξιώσεων, μόνο το πολύωρο, αθλητικό κυνήγι μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Τα προβλήματα στα πρώτα κυνήγια
Τα πρώτα κυνήγια παρουσιάζουν δυσκολίες τόσο για τον κυνηγό όσο και για το σκύλο του, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ειδικά για τους νεαρούς σκύλους για τους οποίους είναι η πρώτη τους κυνηγετική περίοδος, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα.

Μύτη…μυθικών διαστάσεων
Δυσκολεύομαι να θυμηθώ έστω κι ένα (από τα πολλά) σεμινάριο που κατά καιρούς έχω κληθεί να συμμετάσχω ως εισηγητής, που να μην βρέθηκε κάποιος από το ακροατήριο να ρωτήσει για τη μύτη του σκύλου.

Ορτύκι: Ευχή ή κατάρα για τον σκύλο
Το ορτύκι ήταν και είναι ένα από τα πολυπληθέστερα θηράματα στην κυνηγετική περίοδο. Στον ελλαδικό χώρο παραμένει, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και ως θήραμα κυνηγίου και ως θήραμα για την εκπαίδευση του κυνηγετικού σκύλου.

Η έννοια του καλού κυνηγόσκυλου
Καθημερινά στους κύκλους των κυνηγών αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναπτύσσονται συζητήσεις για το ποιος πραγματικά είναι ο καλός κυνηγετικός σκύλος. Αλήθεια όμως ποιος είναι ο καλός σκύλος και φυσικά ποιος είναι αυτός που μπορεί να πιστοποιήσει ποιος είναι ο καλός σκύλος; Ποια είναι η έννοια του καλού κυνηγετικού σκύλου.

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ
Τα καύσιμα του σκύλου
Η αθλητική δραστηριότητα του σκύλου γίνεται με δαπάνη ενέργειας. Η ενέργεια αυτή προέρχεται από θρεπτικά συστατικά τα οποία παίζουν τον ρόλο των καυσίμων.

ΣΚΥΛΟΙ – ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Orio. Κομψότητα και αποτέλεσμα
Σε αυτό το τεύχος θα εξετάσουμε ένα αγγλικό σέττερ, το οποίο κατά την γνώμη μου μαζί με άλλα δύο, διαμόρφωσαν την πορεία της φυλής, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Ο Orio λοιπόν, (ο οποίος μαζί με τους Bigjim και Kapo) υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα σέττερ μιας γραμμής που συνεχίζει και δίνει σπουδαίους απογόνους.



OΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Benelli Vinci Slug Ένα λειόκαννο με προσόντα ραβδωτού
Το πιο «επαναστατικό» αυτογεμές που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα από τη Benelli, δανείζεται σκοπευτικά και ρυθμίσεις από το περίφημο ραβδωτό Argo και προκαλεί τους κυνηγούς του αγριόχοιρου.

Ο μύθος με τα δράμια
Ένα ερώτημα που … ταλανίζει τους κυνηγούς του αγριόχοιρου είναι, αν σε βολές σε απόσταση που ξεπερνά τα 30 μέτρα πρέπει να χρησιμοποιούν δράμια ή μήπως, τα μονόβολα είναι η καλύτερη λύση για όλες τις αποστάσεις.

Η οπλοφοβία “οδηγεί” στη γραφειοκρατία
Κανείς δεν θέλει τα πυροβόλα όπλα να πωλούνται ελεύθερα, χωρίς να υπάρχει έλεγχος. Ωστόσο, ο τρόπος που αντιμετωπίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες εδώ και χρόνια, αποτελεί σημαντικό λόγο ύπαρξης και διακίνησης παράνομων όπλων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΡΟΛΟΓΙΟΥ
Cat Shockproof Ένα ρολόι για σκληρή χρήση
Εάν κάποιος θέλει να φοράει ένα ρολόι που να είναι πραγματικά αθάνατο, που να μην χρειάζεται ποτέ να το βγάλει από το χέρι του είτε για να μπει στη θάλασσα είτε για να κάνει οποιαδήποτε βαριά δουλειά σε οποιεσδήποτε συνθήκες, μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν θα απογοητευτεί επιλέγοντας το όνομα CAT.

ΑΕΡΟΒΟΛΑ
Σκοπευτικά όργανα και υψηλή ακρίβεια
Όσο ανεβαίνουν οι επιδόσεις ενός αεροβόλου όπλου υψηλών προδιαγραφών, τόσο και αυξάνονται οι απαιτήσεις σε επίπεδο σκοπευτικών οργάνων, αφού πλέον ο περιορισμός δεν είναι η ευθυβολία του ίδιου του όπλου, όσο η δυνατότητα του σκοπευτή να δει καθαρά τη σκοπευτική εικόνα στον στόχο.

MΑΧΑΙΡΙΑ
Παραδοσιακή σουηδική ξυλογλυπτική
Η κατασκευή χρηστικών αντικειμένων από ξύλο είναι μία παράδοση αιώνων στις σκανδιναβικές χώρες. Κάποτε μπορεί να ήταν μέρος της καθημερινής επιβίωσης των ανθρώπων, όμως πλέον δεν γίνεται από ανάγκη αλλά ως μία ενδιαφέρουσα ασχολία για τον ελεύθερο χρόνο μας, στην οποία, μάλιστα, βρίσκουμε και την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε και τα διαφορετικά μαχαίρια της συλλογής μας!

ΕΥΘΥΜΟΓΡΑΦΗΜΑ
Το μαρτύριο του Επαμεινώνδα
Αν νομίζετε φίλοι μου ότι οι κυνηγοί είναι ψεύτες, στεκόσαστε απέναντι από την πραγματικότητα. Όχι δεν είναι ψεύτες. Είναι παραμυθάδες και ψευταράδες με Ψ κεφαλαίο. Το ψέμα τους έχει ουρά μεγαλύτερη και από την ουρά νυφικού σε βασιλικό γάμο!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων