Οι κυνηγοί άφησαν τα τουφέκια και έδωσαν αίμα

0

Άφησαν για λίγα τα τουφέκια και αφιέρωσαν το πρωινό τους σε μια πράξη ανθρωπιάς. Ο λόγος για τα μέλη και τους φίλους του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, που έδωσαν δυναμικό παρών στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στα γραφεία του Συλλόγου, συγκεντρώνοντας σημαντικό αριθμό μονάδων αίματος.

Το «ραντεβού ζωής» δόθηκε στα γραφεία του Συλλόγου, στον Πύργο. Και ήταν όλοι εκεί, κυνηγοί – μέλη του Συλλόγου αλλά και αρκετοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που ανταποκρίθηκαν το κάλεσμα του προέδρου Άλκη Κωνσταντόπουλου και των μελών του Δ.Σ για προσφορά αίματος και ζωής. «Το έχουμε πει πολλές φορές αλλά θα συνεχίσουμε να το λέμε για να καταλάβουν όσοι περισσότεροι γίνεται, πως, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια απλή διαδικασία, αφού 5 λεπτά από τη ζωή μας και μια μονάδα αίμα μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή», είπε ο κ.Κωνσταντόπουλος, ευχαριστώντας όλους τους εθελοντές που έδωσαν δυναμικό παρών αλλά και τον προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας και δη τη Συντονίστρια Διευθύντρια κα Πανέτα, για την αγαστή συνεργασία των τελευταίων χρόνων – όπως είπε.

Οι Ηλείοι είναι πρόθυμοι να αιμοδοτούν

Όλοι οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας, Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου και αιμοδότησαν με τη φροντίδα της προϊσταμένης Γωγώς Παρασκευά και του νοσηλευτή Γρηγόρη Αργυρόπουλου. Μέσα σε λίγες ώρες η Τράπεζα Αίματος ενισχύθηκε με ικανοποιητικό αριθμό μονάδων, «αποζημιώνοντας» έτσι την προσπάθεια όλων όσοι αφιέρωσαν λίγο από τον χρόνο τους. «…Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης. Επειδή το αίμα δεν αγοράζεται και δεν παράγεται σε κανένα εργοστάσιο, αυτοί που έχουν ανάγκη από αίμα, επαφίενται στην ευαισθησία των συνανθρώπων μας», είπε η κα Πανέτα, τονίζοντας την ανάγκη για αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών, ώστε κάποια στιγμή να μην χρειάζεται η χώρα μας να κάνει εισαγωγή αίματος από το εξωτερικό. Εξέφρασε την αισιοδοξία της, ότι με θέληση και προσπάθεια όλα μπορούν να επιτευχθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «…Ο Ηλειακός λαός είναι πρόθυμος να δίνει αίμα. Στα πέντε χρόνια που βρίσκομαι στον Σταθμό Αιμοδοσίας έχω δει μεγάλη βελτίωση και αύξηση. Αλλά – κατέληξε – χρειαζόμαστε τη βοήθεια και στήριξη της πολιτείας».

 www.patrisnews.com/ 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων