Κυνηγόσκυλα, έχασαν τη ζωή τους από “φόλες” στην περιοχή του Κόζιακα…

0

Τρία κυνηγόσκυλα έχασαν άδικα τη ζωή τους από “φόλες”, προχθές Τετάρτη 13/9, κατά την διάρκεια κυνηγιού στην ελεγχόμενη κυνηγετική περιοχή του Κόζιακα & συγκεκριμένα ανάμεσα σε Αγ. Βησσαρίωνα & Φιλύρα στην θέση “Αυχένας”.

Η 9μελής παρέα κυνηγών του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης με τις νόμιμες άδειες για την συγκεκριμένη περιοχή κι ενώ ήταν σε εξέλιξη κυνήγι αγριογούρουνου, αντίκρισαν ένα αποτρόπαιο θέαμα…Τρία από τα σκυλιά τους να κείτονται νεκρά, ύστερα από κατάποση “φόλας”, τις οποίες ασυνείδητοι τοποθέτησαν στην περιοχή, “σπέρνοντας” τον τρόμο στις τάξεις των κυνηγών.

Οι ιδιοκτήτες των σκύλων δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις, απαιτείται άμεση δράση, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ειδικά για τα λαγόσκυλα & γουρουνόσκυλα, τα οποία απομακρύνονται από τον ιδιοκτήτη τους κατά τη διάρκεια του κυνηγιού για εκατοντάδες μέτρα. Εάν περάσουν ακόμη και λίγα λεπτά, το σκυλί δεν μπορεί να σωθεί.

Η θανατηφόρα ουσία που χρησιμοποιείται στις “φόλες”, είναι πολύ δραστική, για αυτό & η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων απαιτεί άμεση παρέμβαση από τον κυνηγό, όπως η χρήση αντίδοτων σε ενέσιμη μορφή ακόμη και χρήση λαδιού τα οποία θα πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους, μιας & οι ασυνείδητοι, ούτε μπέσα έχουν, αλλά ούτε & τέλος!

 pylinews.gr/ 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων