“Παρεάκι” αγριογούρουνων βολτάρει στους δρόμους των Πεύκων Θεσσαλονίκης.

0

Μία… «οικογένεια» αγριογούρουνων έκανε την …βόλτα στους δρόμους των Πεύκων στη Θεσσαλονίκη.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, που είναι τραβηγμένη την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου από κάτοικο της περιοχής, δύο μεγάλα και πέντε μικρότερα αγριογούρουνα βρέθηκαν στη μέση του δρόμου πιθανότατα ψάχνοντας για τροφή.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα πολλοί κάτοικοι από διάφορες περιοχές είχαν καταγγείλει την καταστροφή των κηπευτικών τους αλλά και των τραυματισμό οικόσιτων ζώων μετά από «επιθέσεις» αγριογούρουνων.

Στις αρχές του μήνα , για το συγκεκριμένο πρόβλημα , είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο ΥΜΑΘ υπό τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο και δημάρχων της Θεσσαλονίκης.

Με παγίδες θα αντιμετωπιστούν…τα αγριογούρουνα
Με το στήσιμο παγίδων αναμένεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις του Νομού Θεσσαλονίκης, που δημιουργεί η ανάπτυξη πληθυσμού αγριογούρουνων τα τελευταία χρόνια. Οι παγίδες θα στηθούν ώστε να μεταφερθούν τα ζώα σε άλλες περιοχές και να χαρακτηριστεί το είδος των αγριογούρουνων.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς,το πρόβλημα δημιουργήθηκε, καθώς ζώα που μεγάλωσαν σε μονάδες εκτροφής αγριόχοιρων αναζήτησαν καταφύγιο γύρω από τη λίμνη. Ο κ. Παπάς είπε ότι πέρσι είχε γίνει σύσκεψη με τον δήμο Λαγκαδά, σχετικά με τα προβλήματα γύρω από τη λίμνη Κορώνεια και τότε τα αγριογούρουνα ήταν 300 αλλά το τελευταίο χρόνο πολλαπλασιάστηκαν. Στη διάρκεια του χρόνου τα αγριογούρουνα πολλαπλασιάζονταν και δεν μπορούσαν να διαφύγουν προς το όρος Βερτίσκος, λόγω της Εγνατίας Οδού, με αποτέλεσμα να βρουν διέξοδο προς την περιοχή του Σέιχ Σου και του Χορτιάτη.

Ο ίδιος ανέφερε ότι σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκε “σε συνεργασία με το δασαρχείο πρέπει να γίνει συντονισμένη δράση ώστε να δοθεί η δυνατότητα στοχευμένης θήρευσης, (μέσω παγίδων) προκειμένου να μειωθεί ο πληθυσμός των αγριόχοιρων και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Οι παγίδες θα στηθούν ώστε να μεταφερθούν τα ζώα σε άλλες περιοχές και να χαρακτηριστεί το είδος των αγριογούρουνων” είπε.

 www.focusfm.gr   
Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων