Τα πρώτα δύο κυνηγόσκυλα θύματα λύκων για τη φετινή περίοδο

0

Με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου για το λαγό και τον αγριόχοιρο και το άνοιγμα των ορεινών περιοχών, σκοτώθηκαν τα δύο πρώτα κυνηγόσκυλα από λύκους στην περιοχή πάνω από την Κουμαρια Βέροιας.

Οι κυνηγοί, μέλη του Κ.Σ. Βέροιας  κύριοι Ευστράτιος Κρητικός και Χρήστος Σιώμος, βγήκαν για κυνήγι λαγού την πρώτη μέρα, το Σάββατο στην ευρύτερη περιοχή πάνω από την Κουμαριά, αλλά το πρώτο κυνήγι τους εξελίχτηκε σε τραγωδία.

Τα σκυλιά τους απομακρύνθηκαν κυνηγώντας αλλά σύντομα σταμάτησαν, ενώ το στίγμα στο gps έδειχνε σταθερό. Υποψιάστηκαν τι μπορούσε να έχει συμβεί και έτρεξαν προς το δυσπρόσιτο μέρος που έδειχνε ο πλοηγός.

Το στίγμα τότε μετακινήθηκε καθώς οι λύκοι που τρώγανε το άτυχο σκυλί τους, αντιλήφθηκαν την παρουσία των κυνηγών και μετακινήθηκαν. Τρέχοντας, ο κ. Σιώμος πρόλαβε και είδε έναν από τους λύκους και στη συνέχεια εντόπισε το κουφάρι του σκυλιού.

Το άλλο σκυλί δεν είχε κολάρο με gps,  ακούστηκαν τα ουρλιαχτά του και στη συνέχεια χάθηκε και οι δύο κυνηγοί θεωρούν βέβαιο πως είχε το ίδιο τέλος.

Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν συμβεί πολλές επιθέσεις λύκων τον τελευταίο χρόνο και μπορούμε μετά και από αυτό το συμβάν να τη χαρακτηρίσουμε ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα κυνηγόσκυλα, ιδίως στις περιπτώσεις που απομακρύνονται από τους ιδιοκτήτες τους (ιχνηλάτες – φέρμες ανοιχτής έρευνας).

Το Καλοκαίρι χάθηκαν και άλλα σκυλιά στην περιοχή, αλλά καταγεγραμμένη επίθεση έχουμε μέχρι στιγμής από τον κ. Μεταξά Χαράλαμπο ο οποίος στις 10/7/2017 βρήκε ένα από τα σκυλιά του νεκρό και δύο τραυματισμένα από λύκους στη διάρκεια εκπαιδευτικής εξόδου. Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή όλων των κυνηγών που δραστηριοποιούνται εκεί.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βέροιας σε συνεργασία με τη ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ, συλλέγει στοιχεία για τις επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα. Σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψή σας περιστατικό επίθεσης λύκου σε κυνηγόσκυλο παρκαλούμε να μας ενημερώσετε στα τηλέφωνα 2331027495 και 6972772940.

Τα στοιχεία που συλλέγουμε είναι : ημερομηνία, περιοχή, ιδιοκτήτης σκύλου, ράτσα και αριθμός σκυλιών που δέχτηκαν επίθεση, εκτιμώμενος αριθμός λύκων,αριθμός σκυλιών που τελικά απεβίωσαν, εκτιμώμενη αξία κυνηγόσκυλων και φωτογραφικό υλικό το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα σταλούν στους αρμόδιους φορείς για ενημέρωση με σκοπό τη λήψη διαχειριστικών μέτρων.

Ευχόμαστε κανείς κυνηγός να μη ζήσει τα όσα έζησαν οι κ. Κρητικός, Σιώμος και Μεταξάς στο μέλλον.

 ksv.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων