Απαγόρευση θήρας στη Λίμνη Καϊάφα

0

Παρατάθηκε για άλλα πέντε (5)  χρόνια η απαγόρευση του κυνηγίου όλων των θηραμάτων με κάθε μέσο εντός «Λίμνης Καϊάφα» και στο Νησί της «Αγίας Αικατερίνης» όπου βρίσκονται οι ξενοδοχιακές εγκαταστάσεις σε έκταση εμβαδού 2000 περίπου στρεμμάτων περιοχής Δήμου Ζαχάρως (οριοθετούμενη: με περιμετρικό δρόμο της λίμνης και Εθνικό δρόμο από Μπούκα μέχρι  αποβάθρες Κουσκουλή).

Σκοπός της απαγόρευσης είναι η προστασία και αύξηση του πληθυσμού του θηραματικού πλούτου καθώς και την οικολογική ισορροπία του οικοσυστήματος της λίμνης. Για το λόγο αυτό δεν θα επιτρέπεται η είσοδος πλωτών μέσων, βαρκών κ.λ.π. με σκοπό την άσκηση θήρας ή σύλληψη χτυπημένων θηραμάτων, εντός της Λίμνης και δεν επιτρέπεται το κυνήγι περιμετρικά της Λίμνης και στον χώρο των Τουριστικών Ακινήτων κατά την διάρκεια της λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών (μέχρι 31 Οκτωβρίου.

Η απόφαση εκδόθηκε από το Δασαρχείο Ολυμπίας και κοινοποιείται στα Δασαρχεία Πύργου, Αμαλιάδας, Κυπαρισσίας, Βυτίνας και Τρίπολης, στους Δήμους Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, Ζαχάρως , Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και στους Κυνηγετικούς Συλλόγους Ζαχάρως, Κρεστένων, Ανδρίτσαινας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, χωρίς να αναφέρεται πουθενά η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, ελπίζουμε από παράληψη…

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων