Από τις καλύτερες κυνηγετικές περιόδους η φετινή με αυξημένο αριθμό θηραμάτων

0

Από την έναρξη του κυνηγιού αγριογούρουνων οι ντόπιοι κυνηγοί επιστρέφουν από το βουνό με γεμάτες τις αποσκευές τους

Ως μια από τις καλύτερες κυνηγετικές περιόδους χαρακτηρίζουν αυτή που διανύουμε οι κυνηγοί της Φαρκαδόνας και ευρύτερα του νομού Τρικάλων. Ήδη από τις 15 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει το κυνήγι του αγριογούρουνου και του λαγού, με τους ντόπιους κυνηγούς να εξασκούν το αγαπημένο τους χόμπι και να επιστρέφουν από το βουνό με αρκετά θηράματα, ειδικά αγριογούρουνων.

Ο αυξημένος αριθμός αγριογούρουνων στην περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας και ευρύτερα στο νομό, φέρει τους επιθυμητούς καρπούς για τους κυνηγούς. Στην περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας, όπως είναι ευρύτερα γνωστό υπάρχει πλήθος θηραμάτων, τα οποία δεν εντοπίζονται μονάχα στις ορεινές περιοχές αλλά αντιθέτως πλέον και στις πεδινές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ευκολότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, η προσπάθεια εντοπισμού των θηραμάτων.

Το γεγονός αυτό χαροποιεί τους κυνηγούς της περιοχής μας, που επιστρέφουν  με μεγάλα και μικρά θηράματα στις αποσκευές τους.

Το γεγονός φυσικά προκαλεί ικανοποίηση στους οδηγούς και τους αγρότες της περιοχής μας που τους καλοκαιρινούς μήνες ήρθαν αντιμέτωποι ατυχήματα και με τεράστιες καταστροφές από την εμφάνιση και την επιδρομή των αγριογούρουνων σε δρόμους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Σαφώς με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου και τα θετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα αναμένεται να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό ο αριθμός των άγριων ζώων που αποτελούν από τα καλύτερα θηράματα για τους κυνηγούς στην περιοχή μας και σε όλη την Ελλάδα.

http://krinitrikalon.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων