Νεκρή αρκούδα στη Φλώρινα

0

Σοβαρό ατύχημα ΙΧ αυτοκινήτου με αρκούδα, στην  επαρχιακή οδό Φλώρινας Αμυνταίου στο ύψος της κεραίας του ΟΤΕ 5 χιλιόμετρα μετά τη σιδηροδρομική διάβαση Βεύης, έγινε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου  στις  20:30 που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει  τη ζωή της η αρκούδα που βρέθηκε ξαφνικά στη μέση του οδοστρώματος  και  ευτυχώς μόνο υλικές ζημίες για το ΙΧ, ο οδηγός του οποίου βγήκε σώος αλλά αρκετά σοκαρισμένος από το απρόβλεπτο αποτέλεσμα.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας  τοποθέτησαν κώνους παράκαμψης της κυκλοφορίας και παρέμειναν στο σημείο μέχρι να έρθουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για να μεταφέρουν το άτυχο ζώο.

Είναι πάντως πολύ λυπηρό να γίνονται παρόμοια ατυχήματα σε ένα σημείο μάλιστα που όλοι γνωρίζουν ότι είναι πέρασμα των άγριων ζώων. Φυσικά υπάρχει η πινακίδα που προειδοποιεί αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για την αποφυγή ατυχημάτων.  Ίσως θα έπρεπε να τοποθετηθεί πιο ενισχυμένος φράκτης και να κατασκευαστεί υπόγεια διάβαση για τη διέλευσή τους. Ζούμε σε μια περιοχή που κατοικούν και αυτά τα ζώα, πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε και όταν σχεδιάζουμε οποιονδήποτε οδικό άξονα να συνυπολογίζουμε και αυτή τη παράμετρο. Όσο ξεχνάμε πως παρεμβαίνουμε στο φυσικό τους περιβάλλον χωρίς μνα τα υπολογίζουμε θα έχουμε και τις ανάλογες συνέπειες.

http://florinapress.gr/ 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων