Γιορτή του Κυνηγού στο Νεοχώρι Φαλαισίας στην Αρκαδία

0

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου έγινε η Γιορτή του Κυνηγού στο Εξωκκλήσι Αγίου Σώζοντος στο Νεοχώρι Φαλαισίας.

Μια εκδήλωση πολύ επιτυχημένη και διαφορετική από όλες τις άλλες. Γιατί γίνεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρα μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο από καστανιές. Γιατί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου φροντίζει και προσφέρει τα πάντα δωρεάν σε όσους συμμετέχουν.

Τα άτομα του Συλλόγου , εθελοντές και φίλοι , ενισχύουν οικονομικά τις δράσεις και ταυτόχρονα προσφέρουν ο καθένας από κάτι. Έτσι οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικούς μεζέδες, παραδοσιακά γλυκά και προιόντα της περιοχής. Οι γυναίκες του χωριού φροντίζουν να φτιάχνουν τα φαγητά και τα γλυκά.

Φέτος προσφέρθηκαν : Αγριογούρουνο στιφάδο, Τσίχλες κρασάτες, Πέρδικες ψητές στην κατσαρόλα, Μπεκάτσες λαδορίγανη και Αγριογούρουνο με τραχανά. Επίσης υπήρχε χοιρινό φούρνου με πατάτες , όλα τα προιόντα να τονίσουμε οτι ήταν από την περιοχή! Το μενού βέβαια δεν σταματάει εδώ, υπήρχαν πάνω από 15 είδη παραδοσιακής πίτας, Γιαπράκια-Ντολμαδάκια και λαλάγγια μανιάτικα.

Εκτός από το φαγητό προσφέρθηκε κρασί , παραδοσιακά γλυκά, δίπλες, ραβανί, καρύδα, χαλβάς με σταφίδες , πορτοκαλόπιτα, καταίφι, μπακλαβάς, καρυδόπιτα και σοκολατόπιτα.

Τέλος να σας πούμε ότι την διασκέδαση είχε αναλάβει η ορχήστρα Σπονδές από την Καλαμάτα

Πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Συλλόγου και σε όσους βοηθούν για αυτή την πραγματικά υπέροχη εκδήλωση !!!

kafeneio-megalopolis.gr/ 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων