Κυνηγεσία & Κυνοφιλία … με ένθετο για τον Άνδρα

0

Χωρίς να ξεφεύγει από τη ενδιαφέρουσα θεματολογία με την οποία, εδώ και χρόνια έχει σφυρηλατήσει μία ισχυρή σχέση με τον Έλληνα κυνηγό, η «Κυνηγεσία και Κυνοφιλία» στο τεύχος Δεκεμβρίου έχει πολλά καλά «κρυμμένα μυστικά», που αξίζει κάποιος να τα διαβάσει και να τα δει.

Κατ’ αρχάς, είναι το DVD, με κυνήγι χήνας στην μακρινή Ισλανδία. Μία νησιωτική χώρα στον Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό, που και μόνο η αναφορά του ονόματός της είναι αρκετή για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κυνηγού.

Πέρα από αυτό, η δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού σας «ταξιδεύει» σε χειμερινούς προορισμούς, που αξίζει να τους επισκεφτεί κάποιος και να συνδυάσει γιορτινές διακοπές και κυνήγι.

Η νέα φιλοσοφία της «Κ.κ.Κ.» σε ότι αφορά την θεματολογία, έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν διαθέσιμα πολλά ρεπορτάζ, απόψεις, σχόλια, τέτοια που θα σας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα.

Και τέλος, στο ένθετο «Άντρας», θα έχετε την ευκαιρία να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο των πούρων. Γιορτινές μέρες, μετά το φαγητό ή συνοδεία με ένα πορτογαλικό κρασί “Porto” ή το «δικό» μας σαντορινιό «Vinsanto», το άναμμα ενός πούρου είναι μία απόλαυση που αξίζει ο κάθε άνδρας. Καπνιστής ή μη.

Στην καθ’ αυτή κυνηγετική ύλη του περιοδικού, μπορείτε να διαβάσετε:

Αναρχικοί εναντίον κυνηγών
Ανησυχία και προβληματισμό στους κυνηγετικούς κύκλους, προκάλεσε ο πρόσφατος επιλεκτικός εμπρησμός κυνηγετικού αυτοκινήτου από αναρχικούς στο Γουδί, αλλά και άλλες επιθέσεις που σημειώθηκαν ανά την Ελλάδα.

Λαγοκυνήγι
Συμπεριφορές στη δίωξη
Ένα αγαπημένο θέμα συζήτησης στις παρέες των λαγοκυνηγών αφορά στις μεγάλες, πολύωρες διώξεις, και στα κατορθώματα λαγόσκυλων, που μπορούν να διώκουν συχνά και καλά.

Δεσμοί που δεν σπάνε
Πολλές φορές έχει συμβεί σκυλιά να πωλούνται ή να ανταλλάσσονται για διάφορους λόγους, αλλά η απόδοσή τους στα χέρια των νέων ιδιοκτητών τους, να μην είναι ίδια με αυτήν που είχαν με τον προηγούμενο κυνηγό.

Αγριόχοιρος
Οι διαδρομές του Δεκέμβρη 
Διανύοντας τον τελευταίο μήνα του χρόνου και περισσότερο από μισό της κυνηγετικής περιόδου, το κυνήγι του αγριογούρουνου μπαίνει σε μία εποχή με πολλές ιδιαιτερότητες.

Για καπριά στο χιόνι
Μέχρι να γίνουμε και εμείς Ευρωπαίοι, ας αρκεστούμε στα όμορφα χειμερινά κυνήγια που προσφέρει κατά καιρούς το περιοδικό για να βλέπουμε πως κυνηγούν οι «αμόρφωτοι Ευρωπαίοι» στο χιόνι!

Ανάλυση σε όλα τα μονόβολα
Η ραγδαία αύξηση των πληθυσμών του αγριόχοιρου, προκαλεί μεγάλο αριθμό κυνηγών για να ασχοληθούν με το κυνήγι τους. Πόσοι όμως γνωρίζουν τα μικρά και τα μεγάλα μυστικά για την αποτελεσματική βολή σε ένα τόσο δύσκολο και ανθεκτικό θήραμα;

Η γουρουνοπαρέα του μήνα

Βαριά η κυνηγετική κληρονομιά για την γουρουνοπαρέα από την Λευκοθέα Ιωαννίνων. Όλα τα μέλη φροντίζουν να την τιμούν και να την συντηρούν.

Μπεκάτσα
Οι πρώτες της χρονιάς
Μήνας μπασιμάτων για την μπεκάτσα ο Νοέμβριος. Αρπάξαμε την ευκαιρία και βρεθήκαμε τις προηγούμενες μέρες στην Κεντρική Ελλάδα μέσα στα έλατα για να αναζητήσουμε τις πρώτες βελουδομάτες…

Αντιδράσεις στην όχληση 
Η ανθρώπινη όχληση, και ειδικά αυτή που προέρχεται από το κυνήγι, στα θηράματα και συγκεκριμένα στη μπεκάτσα, αναφέρεται συχνά μεταξύ των αιτιών της κακής διαχείρισης και γενικά της μειωμένης παρουσίας αυτής, σε διάφορους τόπους.

Τσίχλα 
«Πονοκέφαλος» η επιλογή καρτεριού |
Σύμφωνα με την κυνηγετική λογική, αφού οι τσίχλες είναι πολυάριθμες και διάσπαρτες σε πολλές περιοχές της χώρας, το καρτέρι που θα φέρει μία καλή κάρπωση, μπορεί να στηθεί οπουδήποτε στον κυνηγότοπο. Σε καμία περίπτωση όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Σμπάρα στο περπατητό 
Το είδος του όπλου, δίκαννο ή καραμπίνα, το μήκος της κάννης και τα τσοκ, ο τύπος των φυσιγγίων, είναι οι συνήθεις προβληματισμοί όσων ασχολούνται με το κυνήγι της τσίχλας (και όχι μόνο), αλλά τίποτα από αυτά δεν αποτελεί δικαιολογία για τις τυχόν αποτυχίες…

Φάσσες 
Για «γαλάζιες» στη βοσκή 
Πριν δύο μέρες τις είδα, έβοσκαν ανενόχλητες μέσα στο ρέμα, έρχονταν λίγες – λίγες, ήρεμες αλλά ήταν περασμένη η ώρα και δεν ήθελα να τις ενοχλήσω. Σήμερα όμως άφαντες, γιατί….

Υδρόβια 
Δυσοίωνα τα μηνύματα 
Σε …κακοχρονιά, μία από τις χειρότερες της τελευταίας δεκαπενταετίας, εξελίσσεται η φετινή για τους κυνηγούς παπιών, καθώς στα μέσα της σεζόν τα παρυδάτια φτερωτά θηράματα είναι εξαφανισμένα από τους παραδοσιακούς κυνηγότοπους της Βόρειας Ελλάδας.

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ 
Γιορτινοί προορισμοί 
Μπήκε ο Δεκέμβρης και κάποιοι κυνηγοί ανοίγουν, όχι τους χάρτες πια, άλλα τους υπολογιστές προκειμένου να προετοιμάσουν τις γιορτινές εξορμήσεις τους, συνδυάζοντας διακοπές με κυνήγι. Η «Κυνηγεσία» σας προσφέρει στο… πιάτο μερικούς όμορφους προορισμούς που θα σας ανταμείψουν από κάθε άποψη.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 
Ο λαγάς και ο πουλοκυνηγός 
Ο κυνηγετικός απολογισμός από τις εξόδους ενός λαγοκυνηγού και ενός πουλοκυνηγού.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Ο κώδικας επικοινωνίας με τους σκύλους
Λέμε πως οι άνθρωποι «επικοινωνούμε» μεταξύ μας, όταν είναι εφικτή η αμφίδρομη ανταλλαγή ιδεών, σκέψεων, πληροφοριών, εντολών ακόμη και συναισθημάτων. Με τα κυνηγόσκυλά μας όμως τι γίνεται;

Πρωτοβουλία, μία κακοποιημένη έννοια 
Η λέξη «πρωτοβουλία», όταν κάποιος αναφέρεται σε ένα κυνηγόσκυλο, αποτελεί μία χιλιοφορεμένη και πολλές φορές κακοποιημένη έννοια.

Αγγλικό Σέττερ. Η διατήρηση της φυλής
Κυνήγι και αγώνες είναι δύο παράγοντες άρρηκτα συνδεδεμένοι με την διατήρηση και την βελτίωση των χαρακτηριστικών της φυλής.

OΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Fabarm Axis S & H. Σκοπευτικό & κυνηγετικό
Ένα ποιοτικό αλληλεπίθετο όπλο με διπλό προορισμό, παρουσίασε πρόσφατα η Fabarm. Το Axis S&H είναι ένα σουπερποζέ με τεχνολογία αιχμής και υψηλό επίπεδο ποιότητας και εργονομίας.

Τα μυστικά της προσκόπευσης
Η προσκόπευση είναι αίσθηση, ένας συνδυασμός εμπειρίας, γνώσεων, ενστίκτου και φαντασίας, όπου όλες αυτές οι παράμετροι πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά και ταχύτατα, πολλές φορές μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου, ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Mercedes X – Class. Το αστέρι των pickup
Η Mercedes X – Class, το πρώτο pickup όχημα που παρουσιάζει στην παγκόσμια αγορά η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, φέρνει νέα δεδομένα πολυτέλειας και πληρότητας στην κατηγορία, τόσο με τα τρία διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού στα οποία διατίθεται, όσο και με την μεγάλη γκάμα κινητήρων.

TO ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ 
Για κυνηγετικά στα Γιάννενα
Αυτόν το μήνα η «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» αγοράζει τα φυσίγγια της από το κυνηγετικό κατάστημα του Νίκου Γέροντα, στο κέντρο των Ιωαννίνων.

ΕΥΘΥΜΟΓΡΑΦΗΜΑ 
Το «κάζο» του Λευτεράκη 
Ήρωας του μήνα και της αληθινής ιστορίας που μόλις αρχίζει, είναι ο Λευτεράκης. Σαραντάρης, ανύπαντρος και μοναχοπαίδι, ζει με την έρημη την μάνα του, που παρακαλά νύχτα-μέρα τον παντοδύναμο να «σταυρώσει» ο γιος της γυναίκα και να της χαρίσει εγγονάκι.

KΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ 
Η εύκολη κόπωση
Συχνά οι ιδιοκτήτες σκύλων εργασίας – όπως οι κυνηγετικές φυλές – αποδίδουν την κόπωση των ζώων τους στην εξάντληση λόγω έντονης εξάσκησης. Πολλές φορές όμως η εύκολη κόπωση δεν είναι παρά ένα σύμπτωμα διαφόρων παθολογικών καταστάσεων.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων