Δηλητηριασμένα δολώματα στην περιοχή Νέας Πέτρας και Κρωβύλης

0

“Δεν φταίνε σε κάτι τα ζώα”, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ροδόπης Παναγιώτης Καραφύλλης.

Για μία ακόμη φορά, γίναμε μάρτυρες δηλητηριασμού ζώων στη Ροδόπη. Πιο συγκεκριμένα, τα προηγούμενα 24ωρα εντοπίστηκαν νεκρά δύο κυνηγόσκυλα Κομοτηναίου, τα οποία στην περιοχή Νέας Πέτρας και Κρωβύλλης έφαγαν φόλες και δηλητηριασμένα δολώματα.
Το περιστατικό επιβεβαιώνει, από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87,5fm, ο πρόεδρος του κυνηγετικού Συλλόγου Ροδόπης Παναγιώτης Καραφύλλης. “Είχαμε ένα περιστατικό, το οποίο συνέβη σε έναν συνάδελφο κυνηγό Κομοτηναίο. Δυστυχώς και τα δύο σκυλιά του, λαγωνικά, πήγαν σε δηλητηριασμένα δολώματα”.

Ο ίδιος εξηγεί πως κατευθείαν έγιναν δράσεις καθαρισμού της περιοχής, αλλά ευτυχώς δεν βρέθηκαν άλλες τέτοιες δηλητηριώδεις παγίδες. “Εγώ μετά επικοινώνησα με τη WWF, και ήρθε άμεσα ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, προκειμένου να ανιχνεύσει αν υπήρχαν κι άλλα δολώματα. Ευτυχώς, δεν βρέθηκαν άλλα δολώματα”, όπως μας λέει.

Αναφορικά με τον δράστη, ο κος Καραφύλλης σημειώνει πως δε μπορεί να γνωρίζει ποιος ήταν αυτός, αλλά διευκρινίζει πως αν έχει κάποιος πρόβλημα με τους κυνηγούς, καλό θα ήταν να το λύνει με τους ίδιους κι όχι να δηλητηριάζει άμαχα ζώα. “Αυτό που θέλω να υπογραμμίσω είναι πως δεν φταίνε σε τίποτα τα σκυλιά, αυτά δεν μας έχουν κάνει καμία ζημιά. Ό, τι πρόβλημα έχει ο καθένας, να το λέει και να το λύνει με τον κάθε κυνηγό. Είναι αμαρτία να τα πληρώνουν όλα αυτά τα ζώα”, καταλήγει ο πρόεδρος.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων