Σχολική Εκδρομή στο Περιαστικό Δάσος Σεϊχ Σου με τη βοήθεια των θηροφυλάκων

0

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο περιαστικό δάσος του Σεϊχ Σου των μαθητών σχολείου του Ευόσμου για περιήγηση και εντοπισμό γεωκρυπτών (Geocaching). Σε αυτή τη δραστηριότητα συμμετείχε το προσωπικό της ΚΟΜΑΘ, του Κ.Σ. Θεσσαλονίκης και του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης

Η επίσκεψη που προγραμματίστηκε και υλοποιήθηκε από τις καθηγήτριες του Σχολείου αφορούσε τη εξερεύνηση με τη βοήθεια GPS και τον εντοπισμό από τους μαθητές γεωκρυπτών, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS όπου συμμετέχει το σχολείο αλλά και την περιήγηση – περίπατο ανάμεσα σε δασικά μονοπάτια.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας συνέβαλλε στην οργάνωση της εκδρομής σε συνεργασία με τις δύο καθηγήτριες και φρόντισε για την προσφορά ζεστού ροφήματος και νερών σε όλους.

Την εκδρομή βοήθησε καθοριστικά η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας και Θράκης και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με τη διάθεση θηροφυλάκων που εξασφάλισαν την ασφαλή μετακίνηση και πορεία των μαθητών και παράλληλα έδωσαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για θέματα προστασίας της άγριας ζωής.
Οι μαθητές επίσης ξεναγήθηκαν από Δασολόγο Περιβαλλοντολόγο και ενημερώθηκαν για τα χαρακτηριστικά και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης. Η πορεία κατέληξε στον Δασικό Σταθμό του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από Δασοφύλακες για τις δράσεις και τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζει η Δασική Υπηρεσία.
Ήταν μία πολύ όμορφη εκδρομή σε μία ηλιόλουστη μέρα. Συγχαρητήρια και στις δύο καθηγήτριες κ. Γαρυφαλλιά Δομουχτσίδου και κ. Κυριακή Σιδηροπούλου για την πρωτοβουλία.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων