Κυνηγεσία & Κυνοφιλία … 2018!

0

ΜΕ ΤΡΙΑ ΔΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ
Η «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ»

Τα θέματα του τεύχους Ιανουαρίου
(144 ΣΕΛΙΔΕΣ)

Με ένα έξτρα περιοδικό για τον άντρα, το ημερολόγια του 2018 κι ένα ενδιαφέρον DVD πρώτης, όπως πάντα, προβολής, κυκλοφορεί από τη Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου η «Κυνηγεσία και Κυνοφιλία» Ιανουαρίου, σε όλα τα περίπτερα της χώρας.
Επικεντρωμένο στον άντρα, τα θέλω και τις αδυναμίες του, ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είναι το έξτρα περιοδικό «άντρας», που κυκλοφορεί δωρεάν μαζί με την «Κυνηγεσία και Κυνοφιλία» του Γενάρη.
Τα… ψαγμένα δώρα που μπορείς να κάνεις στο εαυτό σου, αλλά και κάποιες προτάσεις για δώρα σε «εκείνη» που μπορούν να σου φανούν χρήσιμες, αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» της θεματολογίας του περιοδικού.
Και, επειδή άντρας που να μην ενδιαφέρεται για τους δύο και τους τέσσερις τροχούς δεν υπάρχει, μπορείς να

 

απολαύσεις ένα αφιέρωμα σε 12 νέα μοντέλα που θα δούμε στην αγορά το 2018.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος το περιοδικό προσφέρει στους αναγνώστες του ένα καλαίσθητο επιτοίχιο ημερολόγιο του 2018.
Κι όπως πάντα, στην «Κ.κ.Κ.» υπάρχει ένα ενδιαφέρον DVD που περιλαμβάνει μία κυνηγετική εξόρμηση με σκάφος σε ξερονήσια για αγριοκούνελα.

Στην καθ’ αυτήν κυνηγετική ύλη του περιοδικού, μπορείτε να διαβάσετε:

Το κοινωνικό πρόσωπο των κυνηγών

Δυναμικό παρόν έδωσαν και πάλι οι κυνηγοί στους πλημμυροπαθείς του προηγούμενου μήνα, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά, τις ευαισθησίες και το αίσθημα αλληλεγγύης που διακρίνει το χώρο μας.

ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΙ
Τα σκυλιά που «γεννάνε» λαγούς
Τα καλά λαγόσκυλα μπορεί να είναι πολλά. Λίγα, όμως, είναι τα εξαιρετικά, αυτά που κάνουν τη διαφορά και καταφέρνουν να σου δίνουν λαγούς «φαντάσματα», ακόμη και στις πιο δύσκολες μέρες για ιχνηλασία

Παγετός και …ιχνηλασία!
Ο παγωμένος κυνηγότοπος και το πως ένα λαγοκυνήγι θα έχει θετικά αποτελέσματα κάτω από τέτοιες συνθήκες, είναι ένα θέμα που απασχολεί τους κυνηγούς από την αρχή του χειμώνα, και ιδιαίτερα τούτες της μέρες του χρόνου, με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Αλλαγές λίγο πριν τη λήξη
Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου για τον αγριόχοιρο και, σε αυτό το τελευταίο διάστημα της σεζόν, πολλά είναι αυτά που αλλάζουν, τόσο σε ότι αφορά τις συμπεριφορές του μεγάλου τριχωτού θηράματος, όσο και σε ότι έχει να κάνει με τους κυνηγούς.

Ο κάπρος των Χριστουγέννων
Ο χειμώνας μπήκε βαρύς από τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη και, σε αντίθεση με τον Νοέμβρη, έδειξε πως πήρε τον ρόλο του στα σοβαρά. Κρύο και παγωνιά το πρωί, πάχνη γεμάτος ο κάμπος, και τα χιόνια σαν ζωγραφιά στόλισαν τα βουνά. Άλλαξε το σκηνικό της φύσης άλλαξε και το κυνήγι και μάλιστα στο πιο όμορφό του!

Η γουρουνοπαρέα του μήνα
H παρέα του Δημήτρη Σαρασίδη, από το Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, είναι εκείνη που συστήνει αυτόν τον μήνα η «Κυνηγεσία και Κυνοφιλία» στους αναγνώστες της.

ΜΠΕΚΑΤΣΑ
Φέρμες στα ντούσκα
Οι πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου μας βρήκαν στην Δυτική Μακεδονία για κυνήγι μπεκάτσας. Το τριήμερο της απόδρασής μας ήταν γεμάτο από κυνηγετικές εμπειρίες και, εκτός της απρόσμενης συνάντησης με αγριόχοιρο, η τύχη μας επιφύλαξε την κάρπωση δύο λαγών.

Μπεκάτσες στον πάγο
Οι μπεκάτσες είναι πουλιά του κρύου και της παγωνιάς και, το κυνήγι τους, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις χαμηλές θερμοκρασίες. Σε τέτοιες συνθήκες όμως, ο κυνηγός πρέπει να ξέρει πότε επιβάλλεται να σταματήσει, ώστε να μην προκαλέσει προβλήματα στο είδος.

ΤΣΙΧΛΑ
Δέκα ελκυστικοί προορισμοί για το τελευταίο δίμηνο 
Επιθυμία του κυνηγού της τσίχλας είναι να κλείσει την περίοδο με μία διήμερη ή  πολυήμερη εξόρμηση, σε τόπους μακρινούς και ονειρεμένους, για να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία ακόμα κυνηγετική χρονιά.

ΦΑΣΣΕΣ
Για πέρδικες πήγαν, με φάσσες γύρισαν
Κάτι οι έντονες βροχές στα τελειώματα του Νοέμβρη, κάτι η ραθυμία που ακολουθεί τις πρώτες μέρες του κυνηγιού, οι παρέες των μετριοπαθών κυνηγών, δηλαδή όχι των φανατικών, που με την πρώτη «είδηση» φορτώνουν σκυλιά, φυσίγγια κι όπου δείξει η πυξίδα ταξιδεύουν, έμειναν να μετρούν τις μέρες που θα γυρίσει χιονιάς.

Υδρόβια
Η μαγεία του Έβρου
Ακούς το ρυθμικό ήχο της μηχανής και, για μία στιγμή νιώθεις ότι μαζί με τα απόνερα της βάρκας αφήνεις πίσω σου κάθε τι που κουβαλάς. Ποιος είσαι, από πού έρχεσαι, τι δουλειά κάνεις, τα προβλήματά σου… Είναι σαν η ψυχή σου να προσπαθεί να αδειάσει τελείως, μήπως και καταφέρεις και κρατήσεις κάτι από αυτό που τα μάτια σου παλεύουν βιαστικά να εγκλωβίσουν.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Ο λαγάς και ο πουλοκυνηγός
Ο κυνηγετικός απολογισμός από τις εξόδους ενός λαγοκυνηγού και ενός πουλοκυνηγού.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Μπεκατσόσκυλα στα πυκνά
Μεσαίου εύρους έρευνα, με συνεχή σταθερό και ήπιο ρυθμό, αντοχή στον πόνο και μεγάλη μεθοδικότητα, είναι τα στοιχεία που διακρίνουν ένα σπουδαίο μπεκατσόσκυλο, όταν ψάχνει στα πυκνά.

Η επάνοδος των ηπειρωτικών φυλών
Μου ζητήθηκε να καταθέσω την άποψή μου για την πορεία των ηπειρωτικών φυλών σήμερα, ως παρατηρητής της κυνηγετικής κυνοφιλίας, σαν κυνηγός ή σαν προσκεκλημένος κριτής κάποιων εκδηλώσεων. Είναι αλήθεια, ότι έχω παρατηρήσει κάποιες αλλαγές στις προτιμήσεις των κυνηγών, στην επιλογή κυνηγετικού σκύλου.

Συναίνεση και νεαρά κυνηγόσκυλα
Μία από τις πιο όμορφες εικόνες που μπορεί να τύχει στη διάρκεια μιας κυνηγετικής εξόδου ή ενός εκπαιδευτικού, είναι η συναίνεση μεταξύ δύο ή περισσότερων σκύλων.

OΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Marocchi First-E. Ελαφρύ με βαριά κληρονομιά
Ελαφρύ, ισορροπημένο, με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές, μονοσκάνδαλο με εναλλασσόμενα τσοκ και προσιτή τιμή, είναι το όπλο του πρωτάρη σύμφωνα με τη Marocchi.

Η «μπηχτή» τουφεκιά
Ο ορισμός της «μπηχτής» είναι η ενστικτώδης τουφεκιά κατά την οποία δεν έχουμε χρόνο να σημαδέψουμε παραδοσιακά. Κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, μάλλον το αντίθετο…

Φυσίγγια και όπλα έξω από τα όρια
Σε μία εποχή που οι τσίχλες έγιναν δυσεύρετες, πολλοί κυνηγοί καταφεύγουν σε ακραίες λύσεις, με την ελπίδα ότι θα αυξήσουν τα ποσοστά επιτυχίας.

Λόγος & αντίλογος περί διαμετρημάτων
Αν ρωτήσουμε σήμερα τους νεότερους κυνηγούς ποιο είναι το καλύτερο διαμέτρημα για  τα λειόκαννα όπλα, η λογική λέει ότι θα επιλέξουν το 12άρι. Άλλωστε είναι το πιο διαδεδομένο και το επικρατέστερο.

ΑΕΡΟΒΟΛΟ
Swiss Arms 1911 SA TRS
Δοκιμάζουμε ένα καταπληκτικής εμφάνισης και λειτουργίας αεροβόλο πιστόλι, που απευθύνεται σε ένα μάλλον πιο «ειδικό» κοινό, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι συλλέκτες όπλων κάθε είδους…

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Hyundai i30. Με τεχνολογική υπεροπλία
ο i30 είναι ένα αυτοκίνητο που η σχεδίασή του καλύπτει πλήρως τα τυπικά ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, η εικόνα που «βγάζει» στον δρόμο αναδεικνύει τη χαρά της οδήγησης, ενώ οι τεχνολογικές καινοτομίες ασφάλειας μπορούν να συγκριθούν μόνο με μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών.

Hyundai Tucson. Άλλαξε τα δεδομένα
Με έντονη και σπορ εξωτερική σχεδίαση που δημιουργεί μία ξεχωριστή εμφάνιση, εξελιγμένο εσωτερικό το οποίο συνδυάζει κομψότητα και εργονομία, και με ευρεία γκάμα κινητήρων, το Hyundai Tucson «ταράζει» τα νερά στην κατηγορία των SUV/Crossover οχημάτων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Suunto Core. Ένα ρολόι για το βουνό
Η φινλανδική εταιρεία Suunto είναι γνωστή από τα πολύ καλής ποιότητας ρολόγια που κατασκευάζει με προορισμό, κατά κύριο λόγο, τη χρήση στη φύση και στην περιπέτεια.

Γάντια Mechanix Wear
Τα αμερικανικά γάντια Mechanix δεν είναι απλά γάντια προστασίας από το κρύο, αλλά πολύ καλοσχεδιασμένα γάντια εργασίας που προστατεύουν τα χέρια από διαφόρων ειδών κινδύνους.

TO ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Αγορές από το Πολύκαστρο
Αυτόν το μήνα η «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» αγοράζει τα φυσίγγια της από το κυνηγετικό κατάστημα της Φρόσως Μπαλάκου, στο Πολύκαστρο του Κιλκίς.

ΕΥΘΥΜΟΓΡΑΦΗΜΑ
Natura, όπως λέμε μπάχαλο
Για όσους από εσάς συνάδελφοι είστε ανημέρωτοι και δεν γνωρίζετε την περίφημη οδηγία Β108/3α Natura 2000, σας πληροφορώ ότι η άγνοιά της εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο να βρεθείτε άθελά σας πίσω από τα σίδερα.

KΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ
Διάρροιες
Οι διάρροιες εμφανίζονται συχνά και ταλαιπωρούν τους σκύλους και τους ιδιοκτήτες τους. Συνήθως είναι εύκολα αντιμετωπίσιμες αρκεί να κάνουμε τα βασικά.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων