Ευχαριστίες προς θηροφύλακες από τον Πρόεδρο του ΚΣ Τρικάλων

0

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και ταυτόχρονα να συγχαρώ δημόσια τους δύο ομοσπονδιακούς θηροφύλακες της Ζ΄Κυνηγετικής Ομοσπονδίας  Θεσσαλίας και Νήσων Σποράδων, που είναι τοποθετημένοι στον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρικάλων, κ.κ. Βασίλειο Μπέκο και Αθανάσιο Τριμήντζιο, για την συνεχή και άοκνη προσπάθεια που καταβάλουν για την πάταξη κάθε μορφής λαθροθηρίας σε όλη την περιοχή ευθύνης τους.

Τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους είναι ορατά και από την αρχή της φετινής κυνηγετικής περιόδου διαπίστωσαν, κατά τη διαδικασία των πραγματοποιούμενων ελέγχων, πέντε παραβάσεις της κυνηγετικής νομοθεσίας και οι οποίες αφορούν:

α) μία παράβαση για τοποθέτηση και χρήση ηχομιμητικής συσκευής (κράχτης) προσέλκυσης ορτυκιών. Στον παραβάτη ασκήθηκε ποινική δίωξη.

β) δύο παραβάσεις για άσκηση κυνηγετικής δραστηριότητας  χωρίς οι ελεγχόμενοι να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια θήρας. Στους παραβάτες ασκήθηκε ποινική δίωξη και κατασχέθηκαν τα κυνηγετικά τους όπλα.

γ) μία παράβαση για παράνομη νυκτερινή κυνηγετική δραστηριότητα. Ο παραβάτης κινούνταν με όχημα έχοντας το κυνηγετικό του όπλο εκτός θήκης και έτοιμο προς χρήση. Στον παραβάτη ασκήθηκε ποινική δίωξη, κατασχέθηκε το κυνηγετικό του όπλο καθώς και η κυνηγετική του άδεια.

δ) μία παράβαση για παράνομο κυνήγι σε καρτέρι μπεκάτσας μετά τη δύση του ηλίου. Στον παραβάτη ασκήθηκε ποινική δίωξη και κατασχέθηκε το κυνηγετικό του όπλο καθώς και η κυνηγετική του άδεια.

Στηρίζουμε ως κυνηγετική οικογένεια, την προσπάθεια του σώματος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και είμαστε περήφανοι για την κατάκτησή μας αυτή.
Στεκόμαστε δίπλα στους θηροφύλακες και επιζητούμε τον έλεγχο, διότι η πάταξη κάθε μορφής λαθροθηρίας είναι προϋπόθεση για την κυνηγετική αειφορίαπου αποτελεί βασική προτεραιότητα κάθε κυνηγού.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ Θ.ΤΡΑΓΑΝΗΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων