Κρατική επιχορήγηση για την αγορά νέου κυνηγόσκυλου!

0

Στο Ομόσπονδο κρατίδιο του Ζάαρλαντ της Γερμανίας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Προστασίας των Καταναλωτών θα επιχορηγεί την αγορά ενός νέου κυνηγόσκυλου για τη θήρα αγριογούρουνων, σε αντικατάσταση προηγούμενου σκύλου που προσβλήθηκε από την αφρικανική πανώλη των χοίρων. Η δράση αυτή θα ισχύσει για ένα χρόνο δηλαδή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Η επιχορήγηση θα πρέπει να ζητηθεί πριν από την αγορά του νέου κυνηγόσκυλου από το  υπουργείο αφού αυτό είναι η ανώτερη κυνηγετική αρχή του κρατιδίου και είναι κατ’ αποκοπή ποσό 1.200 ευρώ. Το ποσό αυτό υπολογίζεται ως το 50% του υποτιθέμενου κόστους για τις νέες δαπάνες απόκτησης, εκπαίδευσης, υλικών και εξετάσεων ύψους 2.400 ευρώ.

Αφορμή για την πρωτοβουλία αυτή είναι η απειλή της αφρικανικής πανώλης των χοίρων. Εξαιτίας αυτού, διεξάγονται αυξημένες κυνηγετικές πιέσεις και αναζητήσεις αγριόχοιρων. Αν και μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστές μόνο μερικές περιπτώσεις που ο σκύλος κυνηγίου έχει μολυνθεί από τον ιό.

Η Ομοσπονδία Κυνηγών του Ζάαρλαντ  εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος Reinhold Jost  ανταποκρίθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά στην αίτησή της!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων