O τραγικός απολογισμός μας κυνηγετικής εκδρομής στην Τρίπολη

0

Την πρωίαν της παρελθούσης Κυριακής (9 Οκτωβρίου 1932) ηγγέλθη εις την πόλιν μας, ο υπό τας κάτωθι συνθήκας επισυμβάς θάνατος του κτηνιάτρου Π. Καραγιάννη.

Αι λεπτομέρεια του συμβάντος έχουν ως εξής:

Το εσπέρας του Σαββάτου ο κ. Σταματούλης Πταισματοδίκης, ο υπογραματεύς του Πταισματοδικείου κ. Ι. Δρυμονάκος, ο Π. Καραγιάννης και ο φαρμακοποιός κ. Ι. Βασιλείου είχον συνεννοηθεί για να εξέλθωσιν την επομένης εις κυνήγιον. Πράγματι την 5 και 10 πρωινήν ώραν της Κυριακής εξεκίνησαν άπαντες εκ Τριπόλεως και δι΄ αυτοκινήτου κατευθύνθησαν εις το 9ο χιλιόμετρον της οδού Καλαμών όπου και ανέμεναν τον κ. Βασιλείου όστις είχεν αναχωρήσει αφ’ εσπέρας προς τα μέρη εκείνα.

Μόλις κατήλθον του αυτοκινήτου επεζοπόρησαν περί τα 500 μέτρα και έφθασαν εις το ορισθέν σημείο όπου και θα ανέμενον. Πρώτος εκάθησεν ο κ. Δρυμονάκος, μετ’ αυτόν και σε απόστασιν ολίγων μέτρων ο Π. Καραγιάννης και πλησιέστερον αυτού ο κ. Σταματούλης. Ηταν ακόμη πολύ πρωί και επεκράτει ελαφρόν σκότος.

Πως εφονεύθη

Εν τω μεταξύ ο σκύλος του κ. Σταματούλη συνεπλάκει με τον σκύλον του Π. Καραγιάννη όστις θέλησε να τους διαχωρίσει. Καθ’ ην στιγμήν όμως εγένετο η μεταξύ των σκύλων  πάλη ο Καραγιάννης είχε τοποθετήσει το όπλο εντός των σκελών του με την κάνην σταμένη προς το στήθος του. Φαίνεται ότι κάποιο από τα σκυλιά, επίεσεν δια των ονύχων του  την αριστεράν σκανδάλην και το όπλον εκπυρσοκρότησεων.
Ένας υπόκοφος κρότος ηκούσθη και ο Καραγιάννης χωρίς να αρθρώσει λέξιν εξηπλώθει προς τα οπίσω.
Ο κ. Δρυμονάκος μόλις αντελίφθει πίπτοντα τον Καραγιάννην του φώναξε «Γιατρέ – Γιατρέ» και έσπευσεν πλησίον του. Ο ατυχής μόλις κατόρθωσε να εισπνεύση άπαξ κατά δε την εκπνοήν εκ της πληγής του εξήλθεν καπνός του όπλου

Η αναγγελία του δυστυχήματος

Πάραυτα ο Σταματούλης έσπευσεν περίτρομος τροχάδην προς τον δρόμον και δια τετρατρόχου κατηυθύνθει προς την Τρίπολιν όπου ανέφερε το τραγικόν γεγονός εις την Εισαγγελίαν και την Αστυνομικήν Αρχήν. Κατά το διάστημα αυτό πλησίον του νεκρού παρέμενε ο κ. Δρυμονάκος όστις ήτο τελείως συντετριμένος.

Βραδύτερον και δι’ αυτοκινήτου κατέφθαναν ο αντιεισαγγελεύς Μανδραπήλιας, ο Μοίραρχος Φαρμακίδης, ο Ενωμοτάρχης σημάνσεως Αλούπης και οι ιατροί Παΐσιος και Βασιλακόπουλος. Μετά την γενόμενην εξέτασιν μεταφέρθη ο νεκρός εις την αστυνομίαν ίνα γίνει εκεί η κατά παραγγελίαν του Εισαγγελέως κεκανονισμένη νεκροψία.

Ο Π. Καραγιάννης ήτο οικογενειάρχης, πρότυπον συζύγου και πατρός. Ήτο κτηνίατρος το επάγγελμα και είχεν εκλεγεί Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών. Ήτο διπλωματούχος της Ανωτέρας Κτηνιατρικής Σχολής των Παρισίων, πτυχιούχος Εμπορικών Σπουδών της Σχολής των Παρισίων, Καθηγητής της Δημόσιας Εμπορικής Σχολής Τριπόλεως, Συγγραφεύς 10 Επιστημονικών Βιβλίων και τετιμημένος δια χρυσού παρασήμου των λειτουργών της Γαλλικής Ακαδημίας.

(Αναδημοσίευση απο εφημερίδα της εποχής)

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων