Διαμαρτυρία για την διαχείριση των λύκων μέσα στην Agrotica

0

Σε μία κίνηση διαμαρτυρίας προχώρησαν κτηνοτρόφοι και κυνηγοί στην έκθεση Agrotica το απόγευμα της 3ης Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα μέλη της ομάδας που παλεύει για την προστασία των κοπαδιών αλλά και των κυνηγετικών σκύλων από την υπερβολική αύξηση του πληθυσμού των λύκων σε όλη την Ελλάδα προχώρησαν σε μία κίνηση αναρτώντας ένα πανό μπροστά από το stand μιας Περιβαλλοντικής Οργάνωσης και στην συνέχεια και στο stand του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν σε όλους τους παρευρισκομένους το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί ο λύκος και να δείξουν στον κόσμο την απραξία της πολιτείας σε αυτό το καυτό ζήτημα.

Ο αγρότες που περνούσαν από το σημείο εκείνη την στιγμή σοκαρίστηκαν από τις σκληρές εικόνες που έβλεπαν με τα μάτια τους από πρόβατα, γίδες, κυνηγετικούς σκύλους που στην κυριολεξία είχε κατασπαράξει ο λύκος.

Ο λόγος που ξεκίνησαν από το συγκεκριμένο stand της “περιβαλλοντικής” οργάνωσης είναι διότι οι ίδιες οι ΜΚΟ και φορείς διαχείρισης που έχουν δημιουργηθεί δεν λειτουργούν για την επίλυση του προβλήματος αλλά ως αποδέκτες κρατικών κονδυλίων.

Σε δηλώσεις της στο agrotes.eu η κυρία Μύρτώ Λύκα πρόεδρος κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας αναφέρει: Ήταν μια κίνηση αγανάκτησης. Οι κτηνοτρόφοι έχουμε φτάσει στα όρια μας καθώς βλέπουμε τα κοπάδια μας να ξεκληρίζονται την ίδια στιγμή που οι φιλοζωικές απολαμβάνουν την ανοχή του κράτους. Διαχείριση γίνεται σε όλες σχεδόν της ευρωπαϊκές χώρες δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από τα αυτονόητα. Το δικαίωμα στην επιβίωση των ζωών μας.

Ο κ. Αποστόλης Γιαπουτζής πρόεδρος Κυνηγητικού συλλόγου Αμπελοκήπων μας δήλωσε: Θεωρώ ότι η πολιτεία κωφεύει να συνειδητοποιήσει ότι έχει ευθύνες προς τον κόσμο της υπαίθρου και ιδίως αυτόν τον καιρό θα πρέπει η ίδια η πολιτεία να κάνει κάτι ώστε να δώσει ανάσα στους κτηνοτρόφους και στους κυνηγούς που βλέπουν τα κοπάδια και τους κυνηγητικούς τους σκύλους να κατασπαράζονται κάθε μέρα από το λύκο.

http://agrotes.eu/ 
Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων