Τέταρτη η Κύπρος στο CYPRUS GRAND PRIX 2018

0

Στην τέταρτη θέση η Κύπρος  στον πίνακα των μεταλλίων
Στην πρώτη θέση η Ρωσία με 25 μετάλλια (10 χρυσά, 6 αργυρά και 9 χάλκινα)
Έσωσαν την «παρτίδα» για τη ΣΚΟΚ, οι γυναίκες και οι έφηβοι
Πλήρης ικανοποίηση από τους ξένους αθλητές, συνοδούς και παράγοντες, για τη διοργάνωση και τη φιλοξενία
Οι διεθνείς σκοπεύτριες μας στο σκητ και οι έφηβοι συναθλητές τους στο ίδιο αγώνισμα, ήταν αυτοί που χάρισαν τα τέσσερα μετάλλια στην Κύπρο στους διεθνείς αγώνες του CYPRUS GRAND PRIX 2018 και ανέβασαν τη χώρα μας στην τέταρτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων, με ένα χρυσό, ένα αργυρό και δυο χάλκινα μετάλλια. Το χρυσό μετάλλιο ήρθε από την εθνική ομάδα των εφήβων στο σκητ (Πέτρος Εγγλεζούδης, Αλέξανδρος Παναγή και Γιώργος Παμπόρης), ενώ ο νεαρός Πέτρος Εγγλεζούδης ήταν ο «αργυρός» νικητής στην ατομική κατάταξη του σκητ εφήβων. Τα δυο χάλκινα μετάλλια τα εξασφάλισαν η πρωταθλήτρια μας Άντρη Ελευθερίου στο σκητ γυναικών και η γυναικεία ομάδα του σκητ (Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντία Νικολάου).

Στην πρώτη θέση του πίνακα των μεταλλίων τερμάτισε η Ρωσία με 25 μετάλλια (10 χρυσά, 6 αργυρά και 9 χάλκινα), ενώ δεύτερη τερμάτισε η Ιταλία με 9 μετάλλια (3 – 4 – 2) και τρίτη η Νορβηγία με τρία μετάλλια, ένα χρυσό και δυο αργυρά). Από τις 34 χώρες που συμμετείχαν στη διοργάνωση, οι 20 έφυγαν με «άδειες» τις αποσκευές τους, αφού τα 57 μετάλλια των αγώνων (19 από κάθε χρώμα) τα εξασφάλισαν 14 χώρες. Αυτές ήταν οι ακόλουθες με την πιο κάτω σειρά:

Αξιόλογα αποτελέσματα
Πέρα από τους αθλητές και αθλήτριες μας που εξασφάλισαν μετάλλια, αρκετοί άλλοι είχαν πολύ καλή παρουσία στους αγώνες με αξιόλογα αποτελέσματα. Ιδιαίτερα ξεχωρίζουμε την παρουσία των πρωταθλητών μας Ανδρέα Μακρή στον τελικό του τραπ με 118/125 και την κατάκτηση της τέταρτης θέσης και του Στέφανου Θεοδότου στον τελικό του διπλού τραπ με 131/150 και το πλασάρισμα στην πέμπτη θέση, καθώς και το 121/125 του Γιώργου Καζάκου που έμεινε εκτός τελικού στο σκητ για ένα δίσκο. Αξιόλογα θεωρούνται επίσης τα αποτελέσματα του έφηβου Αλέξανδρου Παναγή (115/125) και της νεάνιδας Σωτηρίας Ανδρέου (110/125) με τα οποία εξασφάλισαν την πέμπτη θέση στο σκητ εφήβων και νεανίδων αντίστοιχα.

Ικανοποίηση από τους ξένους
Παρά το γεγονός ότι η φετινή διοργάνωση του CYPRUS GRAND PRIX, πραγματοποιήθηκε περίπου ένα μήνα από ότι συνήθως και η μικρή μέρα περιόριζε τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων, εντούτοις όλα στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης» κύλησαν ομαλά, χωρίς καθυστερήσεις και διακοπές και οι πεντακόσιοι τόσοι ξένοι αθλητές, καθώς και οι συνοδοί και παράγοντες από τις 34 χώρες, έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι τόσο από τη διοργάνωση, όσο και από τη ζεστή φιλοξενία που τους επιφύλαξαν οι αξιωματούχοι της ΣΚΟΚ και της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας.

Χωρίς αμφιβολία θα μπορούσε να λεχθεί πως και η φετινή διοργάνωση του δημοφιλέστερου και μεγαλύτερου σκοπευτικού Γραντ Πρι στον κόσμο, πέρασε όπως και οι προηγούμενες, στις επιτυχημένες διεθνείς διοργανώσεις της κυπριακής σκοποβολής, γεγονός που μαζί με τις επιτυχίες των αθλητών μας έχουν καταστήσει τη ΣΚΟΚ στις «μεγάλες δυνάμεις» της παγκόσμιας σκοποβολής.

 www.shooters.gr 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων