Πρόεδρος ΚΣ Ζακύνθου: Προσοχή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου που λήγει η κυνηγετική περίοδος!

0

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έχουν τη δυνατότητα οι κυνηγοί του νησιού μας να ασκούν το αγαπημένο τους σπορ αφού από την ημερομηνία εκείνη και μετά μπαίνει σε ισχύ η απαγόρευση και δεν επιτρέπεται το κυνήγι.

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζακύνθου Σπύρος Κωστής με δηλώσεις του στον –Ε-  ανέφερε πως τα μέλη του Συλλόγου και όλοι οι κυνηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εφαρμόζουν τη νομοθεσία γιατί οι έλεγχοι γίνονται κανονικά και οι παραβάτες τιμωρούνται και γίνονται αυτόφωρα.

Η Κανονιστική για το κυνήγι όπως  είναι γνωστό  ισχύει από τις 20 Αυγούστου 2017 μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2018 και για τα είδη που είναι θηρεύσιμα στη Ζάκυνθο  ενδεικτικά να αναφέρουμε πως για την τσίχλα επιτρέπεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, για τη μπεκάτσα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, για το ορτύκι  μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου και για το τρυγόνι μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου. Το κυνήγι του λαγού έληξε στις 10 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ακόμα πως το κυνήγι απαγορεύεται:

Στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής, στα εκτροφεία θηραμάτων, στις περιοχές όπου ισχύουν απαγορεύσεις θήρας ορισμένης χρονικής διάρκειας, στους πυρήνες των Εθνικών Δρυμών, σε ζώνη πλάτους πεντακοσίων (500) μέτρων κατά μήκος της χερσαίας μεθοριακής γραμμής, σε θαλάσσια ζώνη πλάτους τριακοσίων (300) μέτρων από τις ακτές.

Σημαντικό είναι να υπενθυμίσουμε ακόμα πως δεν κυνηγάμε στα δάση που έχουν καεί και στη Ζάκυνθο πέρυσι κάηκαν χιλιάδες στρέμματα. Σύμφωνα με την Κανονιστική το κυνήγι απαγορεύεται στις περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί Δασικές Απαγορευτικές Αποφάσεις Κυνηγίου, λόγω πυρκαγιών.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ
http://www.ermisnews.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων