Γ. Τσιρώνης: Το αγριογούρουνο στην Πελοπόννησο είναι “εισβάλλον είδος” και πρέπει να εξοντωθεί!

0

Περιοδεία στην Αρκαδία πραγματοποίησε την  Τετάρτη 14/2  ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, προκειμένου να συναντηθεί με αγροτικούς συλλόγους, παραγωγούς και φορείς και να συζητήσει μαζί τους θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και αφορούν στο χαρτοφυλάκιό του.

Εκτός των αγροτικών θεμάτων που τέθηκαν, λόγω αρμοδιότητας, με μεγάλη ένταση συζητήθηκαν τα προβλήματα που προξενούν  οι αγριόχοιροι στην αγροτική παραγωγή και τα τσακάλια στην κτηνοτροφία. 

Ο κ. Τσιρώνης ενημέρωσε ότι είναι γνώστης αυτών των προβλημάτων και δήλωσε:
“Για το πρόβλημα με τα τσακάλια πρέπει το Υπουργείο Περιβάλλοντος να ερευνήσει τις αιτίες που προκάλεσαν την αύξηση αυτών των πληθυσμών.
Όσον αφορά τα αγριογούρουνα στην Πελοπόννησο τα πράγματα είναι γνωστά. Όλα αυτά τα υβρίδια που αμολήθηκαν για άλλους λόγους, άσχετους με το περιβάλλον, και γεννοβολάν ανεξέλεγκτα , έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις καλλιέργειες.
Αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί γιατί εγώ το θεωρώ εισβάλλον είδος που πρέπει να εξοντωθεί και γιατί βλάπτει τα γνήσια αγριογούρουνα δημιουργώντας αναπαραγωγές ανεξέλεγκτες”

e-a

 

 

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων