ΚΣ Ψαχνών: Περιορισμός των εκπαιδευτικών λόγω μείωσης θηραμάτων

0

Από τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήσαμε εντός των ορίων του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων διαπιστώθηκε ότι έχει μειωθεί πολύ ο πληθυσμός του Λαγού και των λοιπών θηραμάτων εξ αιτίας φυσικών φαινόμενων (πυρκαγιές) αλλά και άλλων παραγόντων.

Η παραπάνω έρευνα προσδιόρισε επίσης ότι η μεγαλύτερη ζημιά γίνεται κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο που είναι και η περίοδος μεγάλης αναπαραγωγής για όλα τα θηράματα και κυρίως για το Λαγό.
Μεγάλη συμμετοχή στην ζημιά προκαλείται από την εκπαίδευση των κυνηγετικών σκύλων διότι τα θηράματα στρεσσάρονται υπερβολικά και δυσκολεύεται η αναπαραγωγή τους, με βάση και την γνωμοδότηση των επιστημονικών συμβούλων της ομοσπονδίας.

Ο Σύλλογος μας προκειμένου να διαφυλάξει την ομαλή αναπαραγωγή τόσο του Λαγού όσο και της Πέρδικας καθώς και των υπόλοιπων θηραμάτων παρακαλεί όλους τους Συνάδελφους Κυνηγούς από 1η ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 16 ΜΑΪΟΥ 2018 (ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ) ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ.

Σας ενημερώνουμε ότι η εκπαίδευση των σκύλων θα επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στον περιορισμένο χώρο του εκπαιδευτηρίου του ΚΟΚΚΑΛΑ μετά το τέλος ΜΑΡΤΙΟΥ.
Για οποιαδήποτε απορία – διευκρίνηση τα τηλέφωνα του Συλλόγου είναι στην διάθεση των μελών (Τηλ. 2228022345 – 6994162249)

 

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων