Κυνηγεσία & Κυνοφιλία Μαρτίου

0

Στα περίπτερα όλης της χώρας θα βρίσκεται από αύριο, Πέμπτη 1η Μαρτίου, το νέο τεύχος της «Κυνηγεσίας και Κυνοφιλίας» με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, κι όπως πάντα με ένα κυνηγετικό DVD πρώτης προβολής με κυνήγι φάσσας και αγριοπερίστερου και το ειδικό ένθετο για τον άντρα.

Τα θέματα του τεύχους Μαρτίου

«ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2018»
Να είμαστε όλοι εκεί

Λίγες ημέρες απέμειναν για τη μεγάλη γιορτή του κυνηγίου, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία, από 30 Μαρτίου, έως 1η Απριλίου.

Το μεγάλο ραντεβού των κυνηγών
Στην τελική ευθεία έχει μπει για τα καλά, πλέον, η διοργάνωση της «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑΣ 2018», που μετά την περσινή της επιτυχία φιλοδοξεί να θέσει νέα στάνταρ στον τομέα των κλαδικών εκθέσεων, σε ότι αφορά, την οργάνωση, την ανταποδοτικότητα για τους συμμετέχοντες εκθέτες και, πάνω από όλα, την προσέλκυση και ικανοποίηση των επισκεπτών.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Άλλα κόλπα από τα καπριά
Μέσα από τα κυνήγια της φετινής χρονιάς βγήκαν καινούργιες εμπειρίες για όλους μας. Εμπειρίες που έχουν να κάνουν τόσο με τους ανθρώπους όσο και με τα σκυλιά και τον αγριόχοιρο. Τώρα που η αντάρα της «μάχης» έχει καθίσει και μετράμε κέρδη και απώλειες, θηράματα και χαμένους τετράποδους συντρόφους στο κυνήγι, άλλο είναι το σημαντικό. Αυτά που μάθαμε ξανά από την αρχή, όλοι, νέοι και παλιοί.

Φτιάχνοντας το χαρισματικό γουρουνόσκυλο
Το κυνήγι του αγριόχοιρου απαιτεί χαρισματικούς σκύλους, έτοιμους να φέρουν σε πέρας ένα δύσκολο έργο, ρισκάροντας ακόμη και την ίδια τους της ζωή.

ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΙ
Οι εναλλαγές στην ιχνηλασία
Οι καιρικές και οι εδαφολογικές συνθήκες διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στο κυνήγι του λαγού, στο οποίο τα σκυλιά καλούνται να φέρουν σε πέρας μία δύσκολη αποστολή, καθώς οι συνθήκες ιχνηλασίας αλλάζουν συχνά κατά τη διάρκεια της μέρας.

ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ
Η χρονιά που ξέχασαν την Ελλάδα
«Φτωχή», κατ’ άλλους κακή, για μερικούς η χειρότερη στα χρόνια που βγαίνουν στα βουνά. Έτσι χαρακτηρίζουν τη φετινή χρονιά για την μπεκάτσα κυνηγοί – σπεσιαλίστες του είδους απ’ όλη την Ελλάδα.

ΤΣΙΧΛΑ
Το «ταμείο» της τσίχλας
Η φετινή χρονιά τα είχε όλα ή και διαφορετικά ειπωμένο, φέτος τα είδαμε όλα. Είχε τόσες πολλές ιδιαιτερότητες, τόσα αλλοπρόσαλλα, που προσπάθησα να εξαντλήσω και το τελευταίο χρονικό περιθώριο, πριν το άρθρο καταλήξει στο τυπογραφείο.

ΚΥΝΗΓΙ
Ο καθρέφτης μιας χρονιάς
Αποτελεί κοινό μυστικό ότι μετά από μία πολύ καλή κυνηγετική χρονιά, ακολουθεί μία μέτρια. Και η φετινή χρονιά «προσγείωσε» μάλλον… ανώμαλα την κυνηγετική οικογένεια, που αναλώθηκε σε αμέτρητες εξόδους χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν σε αυτό συνυπολογιστεί και το ιδιαίτερα καλοκαιρινό πρόσωπο τον χειμώνα που μας πέρασε (τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια και τις βόρειες χώρες), μάλλον μιλάμε για μία από τις χειρότερες κυνηγετικές χρονιές των τελευταίων χρόνων.

Σκυλιά… για όλα τα θηράματα
Πάνε χρόνια πολλά από τις πρώτες κυνηγετικές αναζητήσεις μου. Χρόνια τόσα, που χάνεται η μνήμη στην ομίχλη τους. Εκείνο που μένει από τα «παλιά» άσβηστο στον «σκληρό δίσκο» των αναμνήσεων από τα πρώτα δειλά βήματα στους κυνηγότοπους, είναι η αναζήτηση κυνηγόσκυλου, για όλα τα θηράματα (!).

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Αγώνες Κυνηγετικών Ικανοτήτων Ιχνηλατών (ΑΚΙ)
Μετά από πολλά χρόνια επίμονων προσπαθειών, η εθνική νομοθεσία προβλέπει πλέον και τη διεξαγωγή των ΑΚΙ ιχνηλατών. Έτσι, σύντομα αναμένεται να αρχίσει το όμορφο ταξίδι με τους ιχνηλάτες στα βουνά όλης της χώρας.

Αυστηρός κριτής η φετινή χρονιά
Πολύ ιδιαίτερη, για την πλειοψηφία των θηραμάτων που κυνηγιέται με σκύλο, ήταν η φετινή κυνηγετική χρονιά, η οποία αποτέλεσε ένα σημαντικό κυνοτεχνικό εργαστήριο για όλους όσοι επιλέγουν να κυνηγάνε με το βλέμμα στραμμένο, κυρίως, στο σκύλο και δευτερευόντως στο θήραμα.

Με θετικό πρόσημο το τρόπαιο «Μέγας Αλέξανδρος»
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος το διεθνές τουρνουά μεγάλης έρευνας και έρευνας κυνηγίου «Μέγας Αλέξανδρος», που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των Ελλήνων κυνόφιλων και όχι μόνο. Αν και το τουρνουά δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος, εν τούτοις δεν παύει να είναι ένα από τα σπουδαιότερα στην ευρωπαϊκή κυνοφιλία.

OΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ 
ATA ARMS Σχεδιάζοντας για το μέλλον
Η επίσκεψη στο εργοστάσιο κατασκευής όπλων της τουρκικής εταιρίας ΑΤΑ, μας έδωσε μία πλήρη εικόνα για το πώς λειτουργεί και ποιες είναι οι βλέψεις της για το μέλλον. Ένα μέλλον που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας, όπως αυτή των υπερσύγχρονων ηλεκτρονικών μηχανημάτων επεξεργασίας μετάλλων (CNC) που φέρνουν τις τεχνολογίες του αύριο στο σήμερα…

Βελτιώσεις όπλων: οφέλη & κίνδυνοι 
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επεμβαίνουν στα όπλα τους με σκοπό την βελτίωσή τους. Αν εξαιρέσουμε ένα μικρό ποσοστό κυνηγών που αποτελούν… παθολογική περίπτωση καθώς δεν αφήνουν ούτε βίδα απείραχτη, οι περισσότεροι το κάνουν για κάποιο σημαντικό λόγο, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν.

Η ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Στην Δαδιά του Έβρου
Η παρέα του Λεωνίδα Καλόγερου από την Δαδιά του Έβρου, είναι μία… φρέσκια και ξεχωριστή ομάδα που αποτελείται από νέους ανθρώπους με μεγάλο πάθος, για τους οποίους, όμως, προτεραιότητα είναι η δράση και η χαρά του κυνηγίου κι όχι τα… νούμερα.

TO ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Στον Καρασαββίδη στην Θεσσαλονίκη 
Αυτόν το μήνα η «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» αγοράζει ότι χρειάζεται για το κυνήγι από το κατάστημα του Γιώργου Καρασαββίδη στην Θεσσαλονίκη.

ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΦΑ
Το κυνήγι τελειώνει, οι ευκαιρίες αρχίζουν
Τέλος εποχής κυνηγίου και οι εταιρίες πώλησης όπλων, ετοιμάζονται να ανανεώσουν τα αποθέματά τους σε όπλα, ρευστοποιώντας δημοφιλή μοντέλα.

MΑΧΑΙΡΙΑ
Victorinox Hunter XT – Εργαλείο υψηλών προδιαγραφών
Ο κλασικός «σουγιάς του ελβετικού στρατού» έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια με πιο εξειδικευμένα μοντέλα που προσαρμόζονται καλύτερα στις ιδιαιτερότητες του κάθε χρήστη, όπως, για παράδειγμα, το μοντέλο Hunter XT που απευθύνεται στους κυνηγούς και στους ανθρώπους της φύσης.

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:
Top 10 καλύτερα αμειβόμενων αθλητών στον πλανήτη

Ποτέ δεν υπήρξε καλύτερη εποχή για να είναι κάποιος κορυφαίος αθλητής σε ένα σπορ ή βασικό στέλεχος μιας ομάδας σε ένα δημοφιλές ομαδικό άθλημα.

Τα δολάρια και τα ευρώ ρέουν άφθονα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα διαφημιστικά συμβόλαια, κι όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τα χρήματα που μπαίνουν στην τσέπη παικτών του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του αμερικάνικου φούτμπολ, του γκολφ και άλλων σπορ, να… αγγίζουν τα όρια της φαντασίας.

Tequila Revolution
Μέχρι πρότινος είχε κακή φήμη, κυρίως λόγω των hangover που σου άφηνε κληρονομιά. Εσχάτως, κάνει την επανάστασή της και αποτελεί – όπως και άλλα αποστάγματα αγαύης – trend.

Μπότες… Ανδρικό φετίχ
Όποιες και αν είναι οι νέες τάσεις της μόδας, υπάρχουν κάποιες διαχρονικές αξίες που, έστω και αν έχουν περάσει δεκάδες χρόνια από τότε που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση, εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς στο ανδρικό ντύσιμο. Όπως, για παράδειγμα, τα μποτάκι της Timberland και της Clarks, που δεν υπάρχει άνδρας στον δυτικό κόσμο που να μην τα είχε, έστω και μία φορά στη ζωή του, στην παπουτσοθήκη του…

Fitness and more…
Δύο μυικές ομάδες που είναι απαραίτητο να είναι ανθεκτικές στην κόπωση κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, ειδικά κατά την ανηφόρα, είναι οι οπίσθιοι μηριαίοι και οι γλουτιαίοι. Παρακάτω θα παρουσιάσουμε δύο απλές ασκήσεις στοχεύοντας στην ενεργοποίηση και ενδυνάμωση των μυών αυτών.

McLaren Senna
Το υπεραυτοκίνητο του 1 εκατ. Ευρώ!
Tο εντυπωσιακό hyper car της McLaren που φέρει το όνομα του θρυλικού Senna, χρειάζεται μόλις 2,8 δεύτερα για να πιάσει από στάση τα 100 χλμ./ ώρα, σε 6,8 δεύτερα έχει φτάσει τα 200 χλμ./ ώρα, ενώ η τελική του ταχύτητα πηγαίνει μέχρι και τα 340 χλμ./ ώρα.

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων