Απαγόρευση αλιείας στην Π.Ε. Κοζάνης

0

Το Τμήμα Αλιείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και λοιπών υδρόβιων οργανισµών που διαβιούν στα εσωτερικά νερά της Π.Ε. Κοζάνης προέβη στην απαγόρευση της διενέργειας αλιείας, επαγγελµατικής και ερασιτεχνικής µε κάθε µέσο και αλιευτικό εργαλείο:
α) στην τεχνητή λίµνη Πολυφύτου µέχρι την γέφυρα Ρυµνίου από 01 Απριλίου και ώρα 8:00 π.µ. µέχρι και 3 Ιουνίου του 2018 και ώρα 8:00 π.µ.

β) στο υδάτινο τµήµα της λίµνης Πολυφύτου που οριοθετείται από την γέφυρα Ρυµνίου µέχρι και την Μονή Ιλαρίωνα από 01 Απριλίου και ώρα 8:00 π.µ. µέχρι και 15 Ιουλίου του 2018 και ώρα 8:00 π.µ.

γ) στα λοιπά εσωτερικά ύδατα της Π.Ε. Κοζάνης (λίµνη Περδίκα, γεωφράγµατα Πραµόριτσας και Σισανίου, ποταµούς και παραπόταµους και σε όλα τα γλυκά ρέοντα ύδατα) από 01 Απριλίου και ώρα 8:00 π.µ. µέχρι και 3 Ιουνίου του 2018 και ώρα 8:00 π.µ. για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και των λοιπών υδρόβιων οργανισµών.

Κατά την απαγορευτική περίοδο αλιείας οι αλιείς υποχρεούνται να µεταφέρουν τα αλιευτικά τους σκάφη και εργαλεία στα σπίτια τους.

Την τήρηση και εφαρµογή της παρούσας αναλαμβάνουν οι Αστυνοµικές Αρχές  σύµφωνα µε τις ισχύουσες διατάξεις.

Οι παραβάτες διώκονται σύµφωνα µε τις διατάξεις που ισχύουν (Ν. 1740/87 όπως τροποποιήθηκε µε τις διατάξεις του Ν. 2040/92, ΦΕΚ Α΄/70/92).

Για παραβάσεις αλιευτικών διατάξεων και αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις (επιβολή προστίµου, κατάσχεση και εκποίηση των παράνοµα αλιευµένων προϊόντων, κατάσχεση και
εκποίηση ή καταστροφή των αλιευτικών εργαλείων και συσκευών).

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων