Οι μεγάλες ατραξιόν της έκθεσης

0

Από πού ν’ αρχίσει και που να τελειώσει ο επισκέπτης που θα βρεθεί στην έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2018», καθώς μία σειρά εκδηλώσεων υπόσχονται να κρατήσουν ψηλά το ενδιαφέρον όχι μόνο των κυνηγών, αλλά και όλων όσοι θα βρεθούν στο M.E.C. στις 30, 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου.

Οι γερακάρηδες αποτέλεσαν ίσως την πιο δημοφιλή… ατραξιόν της περσινής «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑΣ» και κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και εφέτος. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα υπέροχα αρπακτικά, αλλά και να πλουτίσουν τις γνώσεις τους με μία σειρά από χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στο πως γίνεται το κυνήγι με τα γεράκια, πως εκπαιδεύονται, τι ισχύει στην Ελλάδα και τι στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο. Κυνήγι και σκυλί είναι δύο έννοιες συνυφασμένες.

Στην «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ», πέραν των κυνηγόσκυλων θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά και να θαυμάσετε σκύλους που επιτελούν ένα τεράστιο κοινωνικό έργο, αφού είναι οδηγοί τυφλών. Συγχρόνως θα μάθετε τι πρέπει να κάνετε όταν συναντάτε έναν τυφλό με σκυλί στο δρόμο. Για παράδειγμα δεν πρέπει να μπείτε ποτέ μπροστά στο σκύλο. Δεν πρέπει να τον χαϊδέψετε, να τον απασχολήσετε δίνοντάς τους μία λιχουδιά. Αυτοί οι σκύλοι έχουν εκπαιδευτεί να είναι τα μάτια των ανθρώπων που δεν έχουν όραση. Και από τα σκυλιά οδηγούς τυφλών, στους σκύλους σωματοφύλακες.Ειδικοί εκπαιδευτές θα δείξουν πως γίνεται η εκπαίδευση αυτών των σκυλιών και θα κάνουν επιδείξεις για το πώς επιτίθενται σε όποιον κινηθεί απειλητικά προς τον ιδιοκτήτη τους.

Όσοι από τους επισκέπτες της έκθεσης έχουν απορίες ή ερωτήσεις για θέματα βλητικής, φυσιγγίων και ιδιογομώσεων, ας έχουν έτοιμο το… σκονάκι, καθώς στις εγκαταστάσεις του Μ.Ε.C. θα βρίσκονται ο Μηνάς Ιορδάνογλου και ο Σοφοκλής Κοσκινάς. Έτοιμοι για να δώσουν απαντήσεις σε όλες τις απορίες των κυνηγών, όπως κάνουν εδώ και πολλά – πολλά χρόνια μέσω της «Κυνηγεσίας και Κυνοφιλίας», αλλά και των «Κυνηγετικών Νέων».

Αν, πάλι, οι απορίες αφορούν στην τέχνη της σκοποβολής, σε επωμίσεις, σωστά μέτρα κοντακιού κ.λπ., δύο «δάσκαλοι» μπορούν να σας τις λύσουν: ο Μπάμπης Αιγινήτης και ο Λεωνίδας Μητσιάλης.

Ακόμη, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε: -Μαθήματα πρώτων βοηθειών από ομάδα διασωστών που θα βρεθεί στην έκθεση. – Μαγειρική στην ύπαιθρο. Συμβουλές για το πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα απολαυστικό γεύμα χωρίς τις ανέσεις που προσφέρει η κουζίνα του σπιτιού.

– Σεμινάρια για μαχαίρια. – Σεμινάρια για αεροβόλα, και πολλά άλλα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων