Νεκρή αρκούδα έπειτα από τροχαίο

0

Εξέπνευσε, κατά τη μεταφορά της στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, αρκούδα που τραυματίστηκε σε τροχαίο, στο 12ο χλμ. του επαρχιακού δρόμου Αμυνταίου-Καστοριάς, κοντά στο Τ.Κ. Αετού.

Το τραυματισμένο ζώο εντόπισε περιπολικό της αστυνομίας και αμέσως ενεργοποιήθηκε ο ειδικός μηχανισμός που προβλέπεται για αυτές τις περιπτώσεις. Ενημερώθηκαν η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και τα μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Διεύθυνσης, που έφθασαν στο σημείο, εντόπισαν το ζώο 100 μέτρα από το οδόστρωμα σε παρακείμενο χωράφι και με τη βοήθεια ιδιώτη κτηνιάτρου το νάρκωσαν. Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για αρσενικό ζώο, 10 ετών, βάρους 200-220 κιλών, που έφερε κυρίως ορθοπεδικά τραύματα.

Ύστερα από συνεννόηση της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, του κτηνιάτρου της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης, του ιδιώτη κτηνιάτρου, καθώς και των δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» και «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά του τραυματισμένου ζώου στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ακτινολογικές εξετάσεις και να παρασχεθούν καλύτερες υπηρεσίες περίθαλψης. Ωστόσο, κατά τη μεταφορά, η αρκούδα εξέπνευσε.

Η Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή και θα προχωρήσει στην αποτέφρωση του ζώου.

www.zougla.gr/ 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων