Προσοχή. Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος

0

Ξεκίνησε επίσημα από την 1η Μάη η νέα αντιπυρική περίοδος, με γενική απαγόρευση καύσης κλάδων ή άλλων αγροτικών υπολειμμάτων, για την πρόληψη πυρκαγιών.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε υπαίθρια καύση από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου εκάστου έτους, χωρίς άδεια από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επιτρέπεται η χορήγηση άδειας καύσης σιτοκαλαμιάς ή άλλων γεωργικών υπολειμμάτων, μόνο όταν υπάρχει επιμελής επίβλεψη, ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, η καύση πραγματοποιείται κατά τις πρωινές ώρες (μέχρι τις 12 το μεσημέρι) και όταν ο δείκτης επικινδυνότητας που εκδίδεται αρμοδίως είναι για την περιοχή καύσης 1 (χαμηλή) ή 2 (μέση).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση άδειας είναι να τηρούνται επιπρόσθετα μέτρα όπως: δημιουργία ζώνης ασφαλείας με άροση, διαβροχή αυτής, τήρηση απόστασης ασφαλείας από παρακείμενη θαμνώδη βλάστηση ή δασική έκταση, εξασφάλιση παροχής νερού, ύπαρξη φορητών μέσων αντιμετώπισης πυρκαγιάς κλπ.

Σε περιπτώσεις που διαπιστωθούν παραβάσεις, θα εφαρμοστούν οι σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή σας κάποιο ύποπτο περιστατικό ή αντιληφθείτε καπνό, θα πρέπει να καλέσετε άμεσα στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης 199 ή 112.

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων