Διευκρινήσεις του ΚΣ Κατερίνης, για περιστατικό λαθροθηρίας στον Όλυμπο.

0

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, που αφορούσε σε ζαρκάδι που σκοτώθηκε από λαθροθήρες στον Όλυμπο, ως Κυνηγετικός Σύλλογος Κατερίνης είμαστε υποχρεωμένοι για άλλη μία φορά να δηλώσουμε τα αυτονόητα:

Μοναδική αρμόδια κρατική υπηρεσία για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής και ειδικά της θηρευτικής νομοθεσίας, είναι η Δασική Υπηρεσία.
Στην περιοχή μας έχουμε τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας.
Εκτός της Δασικής Υπηρεσίας, ο μόνος που μπορεί να υποβάλλει μηνύσεις σχετικά με περιστατικά λαθροθηρίας είναι οι θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων.
Στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται δύο ομοσπονδιακοί θηροφύλακες που έχουν έδρα τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κατερίνης.
Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εντοπίσει περιστατικό λαθροθηρίας εφόσον πραγματικά ενδιαφέρεται για τη δίωξη του λαθροθήρα και για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, οφείλει να ενημερώσει πρώτα τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας και στη συνέχεια τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κατερίνης, ή τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες που έχουν προσληφθεί και πληρώνονται απο τους κυνηγούς, με κύριο σκοπό την πάταξη της λαθροθηρίας.

Κάθε άλλη ενέργεια όπως δημοσίευση του συμβάντος στα ΜΜΕ, εφόσον δεν έχει προηγηθεί επώνυμη καταγγελία στους δύο παραπάνω αρμόδιους φορείς, δημιουργεί έντονο προβληματισμό σχετικά με τα κίνητρα με τα οποία έγινε, τα οποία φυσικά καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την πάταξη της λαθροθηρίας.

Η οικολογία είναι πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια. Η απόσταση όμως της αυτοπροβολής και της θεωρητικής αμπελοφιλοσοφίας για το περιβάλλον από άσχετους στις περισσότερες περιπτώσεις, απέχει έτη φωτός από την οικολογία στην πράξη που ήταν, είναι και παραμένει ζητούμενο στη χώρα μας.
Καμία κααταγγελία δεν έχει γίνει στη Δασική Υπηρεσία ή τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κατερίνης για τα περιστατικά λαθροθηρίας που δημοσιεύτηκαν τον τελευταίο χρόνο στα ΜΜΕ.
Η αναφορά που διαβάσαμε για “δεκάδες καταγγελίες” συνιστά διασπορά ψευδών ειδήσεων η οποία νομικά διώκεται και ηθικά είναι απλά απαράδεκτη

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων