Συνεργασία Πυροσβεστικής και Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ για τη νέα αντιπυρική περίοδο

0

Συνεχείς είναι το τελευταίο διάστημα οι ενέργειες προετοιμασίας για τη νέα αντιπυρική περίοδο, ώστε ο μηχανισμός να είναι έτοιμος για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Μετά από έγγραφα αιτήματα των κατά τόπους Πυροσβεστικών Υπηρεσιών κοινοποιήθηκαν εδώ και καιρό τα στοιχεία των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων και των Κυνηγετικών Συλλόγων.

Παράλληλα στις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις και πρακτική εκπαίδευση των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων. Αντίστοιχα έγιναν σε άλλες περιπτώσεις τοπικές ή περιφερειακές ασκήσεις με τη συμμετοχή των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων και των οχημάτων της ΚΟΜΑΘ, καθώς και των εθελοντικών ομάδων που διατηρούν οι κατά τόπους Κυνηγετικοί Σύλλογοι.

Πρέπει να τονιστεί ότι οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες είναι άριστοι γνώστες των περιοχών, του ανάγλυφου και των δυνατών διαδρομών, καθώς και της κατάστασης των επιμέρους δασικών και αγροτικών οδών. Έτσι σε αρκετές περιπτώσεις έχουν συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής παρέχοντας κάθε δυνατή κυκλοφορία.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης καλεί τον κάθε κυνηγό να είναι σε εγρήγορση, να επανδρώσει τις εθελοντικές ομάδες των Κυνηγετικών Συλλόγων, ενώ παράλληλα κατά την άσκηση της δραστηριότητάς του ή της εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων να ειδοποιεί άμεσα τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση που εντοπίσει εστία πυρκαγιάς ή απόπειρα εμπρησμού

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων