“Κυνηγεσία & Κυνοφιλία” Ιουνίου

0

Στα περίπτερα όλης της χώρας βρίσκεται από την Παρασκευή 1 Ιουνίου το νέο τεύχος της «Κυνηγεσίας και Κυνοφιλίας» με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, κι όπως πάντα με ένα κυνηγετικό DVD πρώτης προβολής που αφορά κυνήγι και ψάρεμα στο όμορφο, πλην όμως αρκετά δύσκολο και απαιτητικό τοπίο της λακωνικής Μάνης.

Τα θέματα του τεύχους Ιουνίου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το κυνήγι θέλει «τονωτικές ενέσεις»
Οι άδειες κυνηγίου λιγοστεύουν χρόνο με το χρόνο και αυτό είναι κάτι που απασχολεί έντονα τις Κυνηγετικές Οργανώσεις.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Παράταση αγωνίας για το τρυγόνι
Παράταση αγωνίας σε ότι αφορά το κυνήγι του τρυγονιού στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δεν υπάρχει οριστική απόφαση των Βρυξελλών.

ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Τι βρίσκεις που το βρίσκεις
Με τους καλύτερους οιωνούς μπήκε η άνοιξη στην Βόρεια Ελλάδα. Οι μαρτυρίες κυνηγών αφήνουν πολλές υποσχέσεις για μία καλή κυνηγετική χρονιά, τόσο σε φτερωτά όσο και σε τριχωτά θηράματα.

ΛΑΓΟΣΚΥΛΑ
Άλλο … βόλτα, άλλο εκπαιδευτικό
Είναι η εποχή στην οποία η πλειοψηφία των κυνηγών «βγαίνει» για εκπαιδευτικά προκειμένου να ετοιμαστεί για την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου. Όμως, από το «βγαίνω» για εκπαιδευτικό, μέχρι το κάνω εκπαιδευτικό κι αυτό είναι αποδοτικό, υπάρχει μεγάλη απόσταση.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΕΤΤΕΡ
Ελληνικές επιτυχίες
Δύο σημαντικούς τίτλους κατάφεραν να κερδίσουν στην διάρκεια των Πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Σέττερ μεγάλης έρευνας και έρευνας κυνηγίου ισάριθμα ελληνικά σκυλιά.

ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΦΑ
Να οι ευκαιρίες
Λίγος καιρός έμεινε μέχρι την έναρξη του κυνηγίου και όλοι αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για τη νέα περίοδο. Η «Κυνηγεσία και Κυνοφιλία» σας παρουσιάζει μερικές ενδιαφέρουσες προσφορές σε όπλα εγνωσμένης αξίας.

ΓΟΥΡΟΥΝΟΣΚΥΛΑ
Προσοχή στα εισαγόμενα
Τα άριστα σκυλιά στο γουρουνοκυνήγι είναι πολλές φορές… ξενικά και τα ονόματά τους – στις περισσότερες περιπτώσεις τούρκικα – προδίδουν την καταγωγή τους. Μόνο κακό δεν είναι για μία παρέα να βρει έναν άριστο σκύλο – στρατηγό, από όπου κι αν είναι αυτός, αλλά το ζητούμενο είναι τι θέματα θα αντιμετωπίσει στην πορεία ώστε να τον φέρει εντός των συνόρων.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΟΪΝΤΕΡ
Με άρωμα Ελλάδας
Η αφρόκρεμα της φυλής των Πόιντερ συγκεντρώθηκε κι εφέτος στα Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα μεγάλης έρευνας και έρευνας κυνηγίου, που διεξήχθησαν στο τέλος του Απρίλη, στην Γαλλία.

ΤΡΥΓΟΝΙΑ
Αναζητώντας τα τοπιάρικα
Το φετινό ανοιξιάτικο πέρασμα των τρυγονιών ήταν πολύ καλό κι ελπιδοφόρο, με σχεδόν καθημερινά μπασίματα πουλιών τουλάχιστον στην Πελοπόννησο.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Το δίλημμα αρσενικό ή θηλυκό
Το δίλλημα μπροστά στο οποίο βρίσκεται ο κάθε κυνηγός όταν έρχεται η ώρα να αποκτήσει το επόμενο σκυλί που θα τον συντροφεύει στις μελλοντικές κυνηγετικές εξόδους του, αφορά στο φύλο: αρσενικό ή θηλυκό;

ΚΥΝΗΓΙ
Κυνήγια που ξεπερνούν τη φαντασία
Για τον σημερινό κυνηγό, τον εξοπλισμένο με τα προϊόντα της σύγχρονης τεχνολογίας, φαντάζει αδύνατο ότι ο χαμένος στα βάθη των αιώνων άνθρωπος – κυνηγός, έδινε μάχες σώμα με σώμα με τα αγρίμια της εποχής του, προκειμένου να εξασφαλίσει τον επιούσιο.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Η «διαμάχη» ματιών και μύτης
Ο σκύλος πρέπει να χρησιμοποιεί την όσφρηση ως κυρίαρχη αίσθηση όταν κυνηγάει, και το πρόβλημα αρχίζει από την στιγμή που δεν το κάνει βασιζόμενος κυρίως στα οπτικά ερεθίσματα που έχει στον κυνηγότοπο.

Η ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Από την Ελάτη Κοζάνης και την Δεσκάτη Γρεβενών
Η παροιμία «από δυο χωριά, χωριάτες», σε καμία περίπτωση δεν αφορά την ομάδα των γουρουνοκυνηγών, τα μισά μέλη της οποίας είναι από την Ελάτη Κοζάνης και τα υπόλοιπα από τη Δεσκάτη Γρεβενών.

ΕΞΩΠΑΡΑΣΙΤΑ
Oι συνήθεις εαρινοί επισκέπτες
Εκτός από τον Μάρτη, από τη Σαρακοστή δεν λείπουν και τα πάσης φύσεως
εξωπαράσιτα, τα οποία δεν βλέπουν την ώρα να «γευματίσουν» εις βάρος του σκύλου μας.

ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΙ ΑΣΤΕΙΟΥ
Ορχήστρες στην ύπαιθρο
Ανάμεσα στις δεκάδες χιλιάδες των κυνηγών υπάρχει και μία μικρή μερίδα με θρασείς και αμετανόητους, που προσπαθούν με αθέμιτους τρόπους να βελτιώσουν το άχρωμο προφίλ τους, και να καταξιωθούν στον κυνηγετικό χώρο.

BENELLI SUPER BLACK EAGLE 3
Ο κυρίαρχος της υπαίθρου
Σχεδιασμένο εξαρχής το δημοφιλές Super Black Eagle της Benelli, παρουσιάστηκε στο Shot Show στην Αμερική και συγκέντρωσε πάνω του τα βλέμματα και το ενδιαφέρον όλων των κυνηγών που έχουν «μεγάλους στόχους».

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Άλλο προσαρμόζω, άλλο προσαρμόζομαι…
Το 80% των κυνηγών κρατούν στα χέρια τους όπλο που δεν ταιριάζει στον σωματότυπό τους, ούτε στο στυλ που επωμίζουν. Ένα μικρό ποσοστό από αυτούς έχει επιτυχίες στο κυνήγι και οι υπόλοιποι ψάχνουν στα φυσίγγια, στα τσοκ, στα πέλματα αλλά και αλλού, προκειμένου να βρουν τι φταίει και δεν μπορούν να έχουν τις επιτυχίες που ονειρεύονται.

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Οι τρεις τεχνικές σκόπευσης
Το κυνήγι και το σκοπευτήριο είναι δύο παρεμφερή αλλά ταυτόχρονα διαφορετικά πράγματα όσον αφορά τη σκόπευση. Έτσι, καλό είναι ο κυνηγός σκοπευτής να διδάσκεται πρώτα τον σωστό τρόπο σκόπευσης κινούμενων στόχων εν γένει, και ύστερα να προχωρά στην εξειδίκευση ανάλογα με τις ανάγκες του.

MAROCCHI SM 45-CROSMAN REPEATAIR 1077
Επαναληπτικά αεροβόλα τουφέκια
Οι επισκέπτες της φετινής έκθεσης «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2018» που πέρασαν από το ειδικά διαμορφωμένο σκοπευτήριο, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις σκοπευτικές τους ικανότητες με διάφορα είδη αεροβόλων όπλων. Ειδικά όμως για τη βολή σε κινητό στόχο (running target), τα αεροβόλα που χρησιμοποιήθηκαν είχαν κάποιες τεχνικές ιδιαιτερότητες, ώστε να επιτρέπουν την ταχεία βολή σε προσομοίωση των συνθηκών στο πραγματικό κυνήγι αγριογούρουνου.

ΜΑΧΑΙΡΙΑ
Κατασκευή χειροποίητου μαχαιριού
Η κατασκευή ενός χειροποίητου μαχαιριού υψηλής ποιότητας είναι μία δύσκολη και ιδιαίτερα απαιτητική δραστηριότητα, όταν γίνεται σε επαγγελματικό επίπεδο. Όμως, εάν κάποιος θέλει να πειραματιστεί με μία τέτοια κατασκευή σε καθαρά ερασιτεχνικό επίπεδο, υπάρχουν αρκετές επιλογές, με διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας η καθεμιά.

ΨΑΡΕΜΑ
Ζόκα, ο μεσογειακός τρόπος
Το ψάρεμα με ζόκα αποτελεί παραδοσιακή τεχνική που αναπτύχθηκε στη λεκάνη της Μεσογείου και, παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι εξαιρετικά δημοφιλής και αποδοτική.

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:

ΠΡΟΣΩΠΑ­
Κολλημένοι με την μπάλα
Ο Ιούνιος μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ, να τον προϋπαντήσουμε μπροστά από την TV, με μία από τις κορυφαίες αντρικές απολαύσεις: μπάλα και τα μυαλά στα κάγκελα…

ΓΕΥΣΗ
Πρωινό …για όσους δεν νιώθουν ενοχές
Κάθε πρωί, θυμάμαι εκείνο το επικό σλόγκαν που έβλεπα, μικρός σαν ήμουνα, στο παντοπωλείο της γειτονιάς:
«Το πρωί να τρως σα βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος»…

ΠΟΤΟ
Τα μυστικά της μπύρας
Μπύρα από μπύρα διαφέρει. Και όχι μόνο στην τιμή. Εκείνο όμως που δεν αλλάζει, είναι το σωστό ποτήρι και η θερμοκρασία της μπίρας. Για να πάρεις το μάξιμουμ της απόλαυσης.

ΤΑΞΙΔΙΑ
Κρουαζιέρα σε 7 ηπείρους
Ξεχάστε τα όλα. Μιλάμε για την αποθέωση της κρουαζιέρας. Τον γύρο του κόσμου πάνω σε ένα πλωτό υπερλούξ ξενοδοχείο που θα πάει τους λίγους τυχερούς σε 7 ηπείρους και 32 χώρες.

ΑΣΚΗΣΗ
Fitness and more…
Επιστημονικές συμβουλές για να φτιάξεις σώμα για παραλία χωρίς να κοπιάσεις.

ΤΑΧΥΤΗΤΑ
Crazy record με 324 χλμ./ώρα στην άμμο
Όχι που δεν θα υπήρχε ρεκόρ ταχύτητας στην άμμο. Με δύο τροχούς. Και, για να ξέρετε, το νέο ρεκόρ είναι στα 324,4 χλμ./ώρα και το κατέχει ο Ζεφ Έϊσεμπεργκ.

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων