Απελπισία προκαλούν τα αγριογούρουνα στην Πηνειάδα

0

Η επιδρομή των αγριογούρουνων στις αγροκαλλιέργειες των χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας ξεκίνησαν, προκαλώντας αγανάκτηση και σε κάποιες των περιπτώσεων απελπισία στους αγρότες.

Μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν τα προηγούμενα έτη σε χωριά της Φαρκαδόνας με την ολοκληρωτική καταστροφή σε καλλιέργειες καλαμποκιού, για ένα ακόμη έτος οι διαμαρτυρίες των αγροτών για νέες καταστροφές είναι έντονες.

Κι αν τα προηγούμενα έτη είχαμε συνηθίσει οι ζημιές και οι καταστροφές να εστιάζονται σε καλλιέργειες καλαμποκιού πλέον επεκτείνονται, μιας και οι παραγωγοί μετά τα όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια πριν αφανιστούν οικονομικά.

Πλέον τα παράπονα έρχονται από την περιοχή της Πηνειάδας και τα αγροκτήματα του συγκεκριμένου χωριού και του όμορου Ζάρκου. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του δ.δ. Πηνειάδας κ. Χρήστος Γιαννακός, μεγάλες αγέλες αγριόχοιρων που βρίσκουν καταφύγιο σε ορεινές περιοχές εμφανίζονται βραδινές και απογευματινές ώρες σε καλλιεργούμενες εκτάσεις προκαλώντας καταστροφές σε συστήματα άρδευσης, προσπαθώντας να καταναλώσουν νερό, ενώ στην προσπάθεια τους για ανεύρεση τροφής καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους ειδικά σε κτήματα τα οποία βρίσκονται περιφραγμένα καθώς καλλιεργούνται δέντρα. Πλέον οι ζημιές επεκτείνονται και στα καλαμπόκια, οι καλλιέργειες των οποίων έχουν μειωθεί, μετά τις καταστροφές που προέκυψαν κατά το παρελθόν και αφάνισαν τους αγρότες.

Ο πρόεδρος της Πηνειάδας κ. Χρήστος Γιαννακός, μετά τα παράπονα που διατυπώνουν οι αγρότες αλλά και την εικόνα που έχει σχηματίσει ο ίδιος από τις επιτόπιες επισκέψεις ζητά την λήψη άμεσων μέτρων, προκειμένου να προστατευτούν οι αγρότες.

«Κάποια στιγμή οι αρμόδιες Υπηρεσίες θα πρέπει να δουν σοβαρά το θέμα. Το πρόβλημα είναι γνωστό, καθώς συμβαίνει τη τελευταία τετραετία. Πραγματικά αν δεν ληφθούν μέτρα, τότε θα αφανιστούμε οικονομικά, μιας και ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει τέτοιου είδους ζημιές», σημείωσε ο κ. Γιαννακός.

Ανάλογα αιτήματα καταθέτουν κι άλλοι πρόεδροι χωριών της Φαρκαδόνας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, ζητώντας άμεσα να υπάρξει η λήψη μέτρων προκειμένου να προστατευτούν οι καλλιέργειες από τους αγριόχοιρους.

Θανάσης Τσαγγαράς
www.trikalaerevna.gr 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων