Κότσια αγριογούρουνου σιγοβρασμένα

0

Τα κότσια του αγριογούρουνου αλλά και άλλων θηραμάτων, αποτελούν για πολλούς από τα πιο εκλεκτά τεμάχια κρεάτος.  Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο πιάτο με κότσια αγριογούρουνο

1/4 φλιτζάνι λάδι
6 κότσια αγριόχοιρου
12 σκελίδες σκόρδο, ελαφρά σπασμένα
8 αστεροειδείς γλυκάνισους
3 ολόκληρα γαρίφαλα
Δύο ξυλάκια κανέλας
10 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας μελάσα
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα, θερμαίνετε το λάδι. Προσθέστε τα κότσια σε ένα μόνο στρώμα και σοτάρετε, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρετε τα κότσια σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα
Βήμα 2
Προσθέστε το σκόρδο, το γλυκάνισο, τα γαρύφαλλα και την κανέλλα στην πρώτη κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να αρωματιστεί το λάδι, περίπου 1-2 λεπτά. Προσθέστε το νερό, σάλτσα σόγιας, τη μελάσα και τη ζάχαρη και ξύστε τα κομμάτια που έχουν κολλήσει στον πάτο.
Βήμα 3
Ρίξτε το υγρό στα κότσια και βράστε σε χαμηλή φωτιά, γυρίζοντας μερικές φορές, αφήνοντας το καπάκι λίγο ανοιχτό, μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό και σχεδόν να πέφτει από το κόκαλο. Θα χρειαστεί περίπου 2 ώρες.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τα κότσια σε ρηχά μπολ και τραβήξτε το ζωμό από τη φωτιά. Βγάλτε όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος.

Σερβίρετε τα κότσια με ρύζι, και ρίξτε λίγο κόλιανδρο και μια κουταλιά από τον αρωματικό ζωμό πάνω στο κρέας.

Συνοδέψτε με κρασί μπρούσκο

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων