Στο αυτόφωρο για συρματοθηλιές!

0

Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, έπειτα από καταγγελίες για χρήση παράνομων παγίδων, ομάδα Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων του Νομού Κορινθίας περιπολούσε στην περιοχή του δάσους Βελίνας-Κλημεντίου του Δήμου Σικυωνίων.

Κατάφεραν να εντοπίσουν την ακριβή τοποθεσία όπου είχαν τοποθετηθεί οι παγίδες και έθεσαν την περιοχή σε επιτήρηση με σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών. Έπειτα από παρακολούθηση δύο ημερών, τελικά την Τρίτη 19 Ιουνίου και γύρω στις 19:00 η ώρα, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες εντόπισαν δύο άγνωστα άτομα μέσα στο δάσος να διενεργούν ελέγχους στις παγίδες και να προσπαθούν να επισκευάσουν δύο εξ αυτών που οι Θηροφύλακες είχαν καταστρέφει εντέχνως.

Αφού οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες έκαναν φανερή την παρουσία τους, γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους με σκοπό να προχωρήσουν σε σύλληψη όπως ο νόμος ορίζει. Τότε τα δύο άτομα ετράπησαν σε φυγή προσπαθώντας να διαφύγουν τη σύλληψη. Οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες κατάφεραν παρόλα αυτά έπειτα από λίγη ώρα να τους συλλάβουν, ενώ παράλληλα προχώρησαν στην κατάσχεση των μέσων παράνομης θήρας.

Σημειωτέον ότι οι συλληφθέντες (αλβανικής υπηκοότητας) παραδέχτηκαν τις πράξεις τους, ενώ στο όχημα με το οποίο είχαν πάει στην εν λόγω περιοχή βρέθηκαν ακόμη τρεις θηλιές – παγίδες έτοιμες -για τοποθέτηση και χρήση καθώς και σύρμα και κοπτικό εργαλείο.

Το Δικαστήριο στα πλαίσια της αυτοφώρου διαδικασίας επέβαλε σε καθέναν από τους συλληφθέντες δεκατέσσερις μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 500 ευρώ.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων