«Κυνηγεσία και Κυνοφιλία» Ιουλίου

0

Στα περίπτερα όλης της χώρας θα βρίσκεται από την Τρίτη 3 Ιουλίου το νέο τεύχος της «Κυνηγεσίας και Κυνοφιλίας» με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, κι όπως πάντα με ένα κυνηγετικό DVD πρώτης προβολής με κυνήγια πέρδικας τσούκαρ και φασιανού κι ένα όμορφο ψάρεμα με τσαπαρί.

Τα θέματα του τεύχους Ιουλίου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ενδημικό θήραμα: το μέλλον του κυνηγίου
Στο ενδημικό θήραμα πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας γιατί το μέλλον του το καθορίζουμε εμείς και όχι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΛΑΓΟΣΚΥΛΑ
Λαγοί ξανά στους κάμπους
Ανέκαμψαν οι πληθυσμοί των λαγών στους κάμπους της Βόρειας Ελλάδας και μάλιστα σε περιοχές από τις οποίες είχαν… εξαφανιστεί τα προηγούμενα χρόνια. Το ευχάριστο γεγονός έχει παρατηρηθεί την τελευταία πενταετία, κάτι που αφήνει αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Οι εκτροφείς ενώπιον των ευθυνών τους
Η εκτροφή αποτελεί την πιο σοβαρή και υπεύθυνη κυνοφιλική δραστηριότητα, καθώς οι εκτροφείς είναι αυτοί που διασφαλίζουν την εξέλιξη των φυλών.

ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΦΑ
Τα χρώματα της κυνηγετικής ενδυμασίας
Τα τελευταία χρόνια, η αγορά των κυνηγετικών ενδυμάτων κατακλύζεται από τεράστια ποικιλία χρωμάτων, προκαλώντας διλήμματα στους κυνηγούς.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Το αυθόρμητο ποντάρισμα
Το ποντάρισμα, που είναι απαραίτητο όσο και η φέρμα, πρέπει να σχετίζεται πάντα με τη συμπεριφορά του θηράματος. Το ποντάρισμα κατόπιν εντολής είναι παράλογο και τιμωρητέο, ενώ το πλησίασμα είναι εντελώς άλλο πράγμα.

ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΣΕΓΚΟΥΤΣΙ «Di Potenizza»
Mario Villa & ιταλικός Ιχνηλάτης. Ένα ταγκό 50 χρόνων
Ο Mario Villa δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας από τους κορυφαίους εκτροφείς λαγόσκυλων στην Ιταλία. Η «Κυνηγεσία και Κυνοφιλία» εξασφάλισε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον εκτροφέα ιταλικών ιχνηλατών με την επωνυμία «Di Pontenizza», κυνηγό και κυνόφιλο, στην οποία «μεταφέρει» τις γνώσεις και τις εμπειρίες πάνω σε θέματα εκτροφής και εκπαίδευσης.

ΚΥΝΗΓΙ
Το μπάτζετ της γουρουνοπαρέας
Το κυνήγι του αγριόχοιρου και ο τρόπος που γίνεται στην Ελλάδα, είναι, πέραν πάσης αμφισβήτησης, η πιο πολυέξοδη κυνηγετική δραστηριότητα στη χώρα, καθώς υπάρχουν μία σειρά από παραμέτρους που «εκτοξεύουν» το μπάτζετ μιας παρέας, με κυρίαρχη τα πάσης φύσεως έξοδα για τα σκυλιά.

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ
Αλήθειες και ψέματα
Τα αρπακτικά όπως όλα τα είδη της πανίδας, έχουν τη δική τους θέση στα οικοσυστήματα της φύσης. Διαδραματίζουν μάλιστα έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, αφού βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής πυραμίδας.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Eίναι ένας… o καλός σκύλος;
H ακατάσχετη παραφιλολογία σχετικά με τον… υπερσκύλο που κάνει τα πάντα, αποτελεί μία προσφιλή ενασχόληση για τους κυνηγούς και τους κυνόφιλους, το διάστημα που δεν υπάρχει κυνηγετική δραστηριότητα.

ΚΥΝΗΓΙ
Οι γαζέλες της Αραβίας
Οι γαζέλες είναι πρότυπο χάρης και κάλους. Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι αυτή τη λέξη χρησιμοποιούμε συχνά – πυκνά για να καταδείξουμε μία όμορφη και λυγερόκορμη γυναίκα. Η οικογένεια περιλαμβάνει πολλά είδη (και υποείδη) από τα οποία τα περισσότερα συναντώνται στη Βόρεια Αφρική, όπου τις έχω κυνηγήσει επανειλημμένα, θηρεύοντας 7 διαφορετικά είδη.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Kona by Hyundai  Μαγνητίζει τα βλέμματα
Αποπνέοντας αυτοπεποίθηση και έντονο δυναμισμό, το νέο Kona… μαγνητίζει τα βλέμματα στο πέρασμά του. Το Kona by Hyundai είναι ένα καθαρόαιμο SUV που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την ταυτότητά του, χάρη στον ανάγλυφο σχεδιασμό του, τα κομψά φωτιστικά σώματα και τις απαράμιλλες λεπτομέρειες σε κάθε εκατοστό της επιφάνειάς του.

KΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ
Ο καταρράκτης στο σκύλο
Ο καταρράκτης στο σκύλο είναι ένα από τα πιο συχνά νοσήματα που προκαλούν τύφλωση. Το πρόβλημα αλλά και η αντιμετώπισή του μοιάζει με αυτήν του ανθρώπου, αφού το μάτι του σκύλου μοιάζει πολύ με το ανθρώπινο.

Η ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Στα Κορέστεια Καστοριάς
To όνομα του Θεόφιλου Αθανασίου ίσως να μην λέει πολλά στους κύκλους των γουρουνοκηνυγών. Αν όμως τον αναζητήσει κάποιος με το παρατσούκλι Λάκης Βετεράνος, τότε όλοι θα σου δείξουν τον κυνηγό από τα Κορέστεια της Καστοριάς.

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Μύθοι περί απώλειας αερίων
Υπάρχει απώλεια αερίων στις καραμπίνες; Το ερώτημα είναι από αυτά που συνοδεύουν τις συζητήσεις των κυνηγών, καθώς υπάρχει μία στρεβλή αντίληψη ότι τα όπλα που λειτουργούν με αέρια έχουν μεγαλύτερες απώλειες αερίων, άρα και μειωμένες ταχύτητες των σκαγιών, συγκριτικά με τα δίκαννα και τα αυτογεμή που λειτουργούν με αδράνεια.

BERETTA Α350 XTREMA WILD BOAR
Είναι και θέμα τιμής…
Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση παρουσίασε πρόσφατα η Beretta για τους κυνηγούς του αγριόχοιρου και τους λάτρεις της πρακτικής σκοποβολής.

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Oι «εραστές» του πίνακα
Στο σκοπευτήριο συναντάμε ένα είδος θαμώνα που τον αποκαλούμε… «εραστή του πίνακα». Πρόκειται για κυνηγούς που συνήθως απαξιούν πλήρως να ασχοληθούν με τη σκοποβολή στους δίσκους, επιλέγοντας να επισκέπτονται το σκοπευτήριο για να δοκιμάσουν νόμιμα τα φυσίγγια τους ή τα τσοκ τους στον μεταλλικό πίνακα.

ΑΕΡΟΒΟΛΑ
GAMO MP9 Ρεαλιστικό & διασκεδαστικό
Από τα κλασικά τουφέκια ελατηρίου που ήταν το αποκλειστικό αντικείμενο απασχόλησής της πριν αρκετά χρόνια, η ισπανική Gamo έχει κάνει σημαντικά βήματα προς τη διεύρυνση της γκάμας της και προς διάφορες άλλες κατευθύνσεις. Τελευταίο παράδειγμα, το Gamo MP9 που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πρόσφατα με την ευκαιρία της έκθεσης «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2018».

ΜΑΧΑΙΡΙΑ
Πτυσσόμενο εναντίον σταθερής λάμας
Προφανώς ανάμεσα σε ένα μικρό σουγιαδάκι και ένα μεγάλο μαχαίρι σταθερής λάμας δεν υπάρχει άμεση σύγκριση-το καθένα κάνει και τη δική του, διαφορετική δουλειά. Όμως στα ενδιάμεσα μήκη λάμας, το δίλημμα σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να είναι πραγματικό.

ΨΑΡΕΜΑ
Αναζητώντας τα καλαμάρια
«Αν δεν βρέξεις κώλο, δεν τρως ψάρι», λέει η λαϊκή παροιμία και, η αλήθεια είναι, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από ένα λαχταριστό πιάτο με καλαμάρια που έχεις πιάσει ο ίδιος.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σουβλάκι Αγριογούρουνο στην Ύπαιθρο
Μια πρωτότυπη συνταγή με βάση το αγριογούρουνο που μπορούμε να φτιάξουμε στην ύπαιθρο.

 

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:

ΔΙΑΚΟΠΕΣ­
Οι διακοπές μας κλείνουν το… μάτι

ΠΟΤΟ
Brazil Caipirinha

ΤΑΞΙΔΙΑ
Πέντε μαγικές παραλίες

ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Μαγιό με χρώματα και σχέδια

ΑΣΚΗΣΗ
Fitness and more…

ΤΑΧΥΤΗΤΑ
Maserati Alfieri
Και ηλεκτρική και… αχτύπητη

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων