Ανησυχία για τα νεκρά αγριογούρουνα!

0

Προβληματισμός μετά τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα με τα νεκρά αγριογούρουνα με τους φόβους πλέον να επεκτείνονται για το τι ακριβώς θα συμβεί με την υπόλοιπη πανίδα της περιοχής Δήμου Φαρκαδόνας

Διαστάσεις λαμβάνουν οι θάνατοι αγριογούρουνων στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας. Πριν ξεθωριάσει η μελάνη από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του «ΚΡΗΝΗ LIVE» από τον εντοπισμό των κουφαριών δεκάδων αγριογούρουνων σε περιοχές μεταξύ Φαρκαδόνας – Παναγίτσας – Κρήνης, νέα δυσάρεστα περιστατικά ήρθαν να καταγραφούν στην ευρύτερη περιοχή, αυτή τη φορά σε ημειορεινή περιοχή του Γριζάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων εντοπίστηκαν νεκρά αγριογούρουνα σε δασώδη περιοχή του χωριού, ένα ιδιαίτερα, ανησυχητικό γεγονός….

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες νεκρά και σε κοντινή απόσταση από τα κουφάρια των ζώων εντοπίστηκαν και σκυλιά, φύλακες σταβλικών εγκαταστάσεων του Γριζάνου, γεγονός που μεγαλώνει την ανησυχία κυνηγών αλλά και κτηνοτρόφων. Τα ζώα θάφτηκαν από τους ίδιους τους κατοίκους για να μη δημιουργήσουν προβλήματα στην πανίδα της περιοχής.

Φυσικά οι αρμόδιες Υπηρεσίες οφείλουν να μεριμνήσουν και να ενημερώσουν τους άμεσα εμπλεκόμενους γύρω από το θέμα που έχει δημιουργηθεί. Πολλοί από τους κυνηγούς τις τελευταίες ημέρες δεν τολμούν να βγάλουν για εκπαιδευτική βόλτα τα σκυλιά τους, ενώ προβληματίζονται και για την κυνηγετική περίοδο που ξεκινά. Φυσικά προβλήματα ενδεχομένως να δημιουργηθούν και στην υπόλοιπη πανίδα της περιοχής μας, μιας και τα κουφάρια των ζώων, παρέμειναν για μέρες εκτεθειμένα μέχρι να γίνει η ταφή τους με ότι αυτό συνεπάγεται για τα υπόλοιπα ζώα.

http://krinitrikalon.gr/ 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων