Μήνυμα της ΚΟ Πελοποννήσου για την έναρξη του κυνηγίου

0

Συνάδελφοι κυνηγοί,

Ευχόμαστε σε όλους καλή κυνηγετική χρονιά και υγεία, και σας εφιστούμε την προσοχή να έχουμε πάντα στο μυαλό μας τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου έτσι ώστε να απολαύσουμε τις εξόδους μας και την δραστηριότητά μας.

Με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η ασφάλεια θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα όλων μας. Τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας και δεν ξεχνάμε ποτέ ότι τo άδειο όπλο σκοτώνει γιατί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το κυνήγι μας να έχει τραγικά αποτελέσματα. Φοράμε πάντα πορτοκαλί γιλέκο και διακριτικά στο κυνήγι μας.

Συνεργαζόμαστε με τα αρμόδια όργανα της Θηροφυλακής, τηρούμε τις σχετικές διατάξεις περί θήρας και πάντα σεβόμαστε το θήραμα, το φυσικό περιβάλλον αλλά και την ξένη ιδιοκτησία όπως επίσης και τους άλλους χρήστες γης. Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά την έξοδό σας θα πρέπει να έχετε μαζί σας το θεωρημένο για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο βιβλιάριο της άδειας θήρας σας, καθώς επίσης την άδεια κατοχής του κυνηγετικού σας όπλου και το βιβλιάριο υγείας του κυνηγετικού σας σκύλου.

Ποτέ δεν στοχεύουμε και δεν πυροβολούμε ηλεκτροφόρα καλώδια αλλά και θηράματα για τα οποία δεν έχουμε πρωτίστως αναγνωρίσει, ενώ περισυλλέγουμε πάντα τους κάλυκες και τα σκουπίδια μας.

Συνάδελφοι, η προστασία και ο σεβασμός στη φύση, στο θήραμα, στην περιουσία των τρίτων και στον συνάδελφο μας κυνηγό είναι η απόδειξη του αυτοσεβασμού μας.

– Ο Πρόεδρος –
Χριστοφόρου Ευάγγ
– Ο Γ. Γραμματέες –
Γραμματσούλιας Παναγιώτης

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων