«Τσουχτερά» πρόστιμα από την πρώτη κιόλας του κυνηγιού

0

ΚΥΠΡΟΣ
Περισσότεροι από δεκαοκτώ χιλιάδες, πήραν ανά χείρας τα όπλα τους, αψήφησαν την ζέστη την υγρασία, και έσπευσαν, από χθες να εξασφαλίσουν τα καλύτερα πόστα σε κάμπους και βουνά, για να κτυπήσουν φάσες και τρυγόνια.

Σε κάποιες περιοχές η κάρπωση θηράματος, ιδιαίτερα σε φάσες κρίθηκε ως ικανοποιητική, ενώ το κυνήγι θα είναι διάρκειας πέντε κυριακάτικών εξορμήσεων μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου.

Συνεργείο του Αντέννα βρέθηκε όπου μέλη της Υπηρεσίας Θήρας και της Αστυνομίας, προέβαιναν, από το πρωί, σε ελέγχους. Οι καταγγελίες αφορούσαν κυρίως, κυνήγι χωρίς την έκδοση άδειας, σε μη επιτρεπόμενες περιοχές, παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου αλλά και εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων σε απαγορευμένη περιοχή.

Πάντως, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας, Πέτρο Αναγιωτό, η ημέρα κύλησε ομαλά, χωρίς τραυματισμούς και χωρίς σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας. Όπως ανέφερε στον Ant1iwo ο κύριος Αναγιωτός, χθες καταγγέλθηκαν εννέα συνολικά κυνηγοί, πέντε από αυτούς δεν είχαν άδεια κυνηγιού, τρεις βρίσκονταν σε απαγορευμένη περιοχή ενώ ένα άλλο άτομο καταγγέλθηκε για εκπαίδευση σκύλου σε μη επιτρεπόμενη περιοχή. Το πιο υψηλό πρόστιμο έφτασε τα 4000 ευρώ καθώς προέβη σε σωρεία αδικημάτων. Όπως είπε ο κ. Αναγιωτός η κατάσταση ήταν στα ίδια επίπεδα με πέρσυ, καθώς ήταν καταγγείες τις οποίες περίμεναν ότι θα γίνουν.

Αξίζει να αναφερθεί πως ανάμεσα στις εννέα καταγγελίες, επιβλήθηκε πρόστιμο 2.300 ευρώ σε 44χρονο για υπόθεση λαθροθηρίας στην Π. Χρυσοχούς, αφού σύμφωνα με την Αστυνομία, κυνηγούσε σε απαγορευμένη περιοχή χωρίς άδεια κατοχής και χωρίς άδεια κυνηγίου από το 2013. Ππρόκειται για 44χρονο από την Πέγεια που κυνηγούσε στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς και ναντίον του 44χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Επιπλέον εκδόθηκε πρόστιμο 2.300 ευρώ για το αδίκημα για κυνήγι χωρίς άδεια κυνηγίου και αφού κατηγορήθηκε για το άλλο αδίκημα της παράνομης κατοχή αφέθηκε ελεύθερος.

Η Αστυνομία προχώρησε επίσης στην σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση λαθροθηρίας στην περιοχή Κουκλιών στους οποίους τους επιβλήθηκε πρόστιμο 3.997 ευρώ και 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες εντόπισαν στο έδαφος Κουκλιών 38χρονο από την Λεμεσό να κυνηγά σε μη επιτρεπόμενη περιοχή για το κυνήγι και να έχει στην κατοχή του δόκο ιδιοκτησίας 80χρονου ο οποίος τον συνόδευε. Η περιοχή ήταν απαγορευμένη με αποτέλεσμα αυτοί να συλληφθούν και να μεταφερθούν στον αστυνομικό σταθμό Κουκλιών όπου στον 38χρονο επιβλήθηκε εξώδικο πρόστιμο 3.997 ευρώ και στον 80χρονο πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ. Ακολούθως αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα υπόλοιπα αδικήματα αφέθησαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα.

www.ant1iwo.com/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων