Πολική αρκούδα σκότωσε κυνηγό στον Καναδά

0

Ένας κυνηγός σκοτώθηκε σε επίθεση πολικής αρκούδας που ήταν με το μικρό της στον βόρειο Καναδά, με άλλους δύο κυνηγούς να υφίστανται ελαφριά τραύματα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, οι κυνηγοί από το Ναουτζαάτ του Νούναβουτ, οικισμού των Ινουΐτ στον Αρκτικό Κύκλο, αναζητούσαν φάλαινες- μονόκερους και καριμπού όταν δέχτηκαν επίθεση. Τόσο η μητέρα, όσο και το μικρό, πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν μετά το περιστατικό. Πρόκειται για τη δεύτερη θανάσιμη επίθεση πολικής αρκούδας στη βορειότερη περιοχή του Καναδά αυτό το καλοκαίρι.

Η αρμόδια αρχή έρευνας και διάσωσης άρχισε να αναζητά τους κυνηγούς όταν δεν επέστρεψαν την Πέμπτη, όπως είχε σχεδιαστεί. Οι δύο επιζώντες βρέθηκαν περίπου 100 χλμ ανατολικά του Ναουτζαάτ- είχαν αποκλειστεί από πάγους, που καθιστούσαν επικίνδυνη την έξοδο στα ανοιχτά προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή. Επίσης, είχαν προβλήματα με τη μηχανή του σκάφους τους.

Το περιστατικό διερευνάται από την Έφιππη Αστυνομία. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η μητέρα και το αρκουδάκι σκοτώθηκαν από τους κυνηγούς ή από τις αρχές.

Σύμφωνα με το CBC, τρεις άλλες αρκούδες σκοτώθηκαν τις επόμενες ημέρες, καθώς προσελκύθηκαν στην περιοχή. Το Canadian Press μετέδωσε πως οι δύο επιζώντες κυνηγοί είχαν αποτραβηχτεί για τρεις ημέρες με το πτώμα του φίλου τους, παραμένοντας ξύπνιοι ενώ περίμεναν για διασώστες, καθώς άλλες αρκούδες είχαν περιτριγυρίσει την κατασκήνωσή τους.

Οι επιθέσεις πολικών αρκούδων είναι γενικά σπάνιο φαινόμενο. Ερευνητές έχουν καταγράψει 73 περιστατικά μεταξύ του 1870 και του 2014, τονίζοντας ωστόσο ότι η απώλεια παγετώνων και η αυξημένες επαφές με ανθρώπους ίσως αυξήσουν τη συχνότητά τους.

 www.huffingtonpost.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων