Ανέσυρε από τη θάλασσα τραυματισμένο γύπα

0

Μπροστά σ’ ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκε χθες το πρωί ο πλοίαρχος του «Σαχτούρης», Γιάννης Παπαμιχελάκης.

Ο κ. Παπαμιχελάκης την ώρα που βρισκόταν με το πλοίο του στη θαλάσσια περιοχή Βόλακας, νότια του Ρεθύμνου, είδε έναν τραυματισμένο γύπα να επιπλέει στη θάλασσα.

Αμέσως ενημέρωσε το Λιμενικό Σώμα της Αγίας Γαλήνης και περισυνέλεξε τον γύπα μεταφέροντάς τον στην ξηρά, όπου και περίμενε η εθελόντρια του ΕΚΠΑΖ.

Όπως ανέφεραν οι ειδικοί, το συγκεκριμένο όρνιο δεν θα είχε καμία ελπίδα να βγει από τη θάλασσα χωρίς ανθρώπινη βοήθεια. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια των ειδικών και παίρνει την κατάλληλη αγωγή με την ελπίδα να αναρρώσει γρήγορα και να επανενταχθεί στη φύση.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΚΠΑΖ αναφέρονται οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν όσοι βλέπουν άπειρους γύπες να βρίσκονται στη θάλασσα:

Κάθε χρόνο αρκετοί άπειροι γύπες πνίγονται με αυτόν τον τρόπο. Όταν εντοπίζουμε λοιπόν ένα τέτοιο πουλί αντιδρούμε με τον ίδιο τρόπο που θα αντιδρούσαμε αν βλέπαμε κάποιον συνάνθρωπό μας να πνίγεται. Δηλαδή το βγάζουμε χωρίς καμία καθυστέρηση από το νερό. Στη συνέχεια με ηρεμία και για να μην εντείνουμε το στρες του, το ασφαλίζουμε σε κλειστό χώρο και απευθυνόμαστε στις αρμόδιες Αρχές (Λιμενικό ή Δ/νση Δασών για να το παραλάβει και να το παραδώσει στην οργάνωση προστασίας άγριας ζωής, ώστε να πάρει άμεσα την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για να μην κινδυνέψει η ζωή του από ξηρό πνιγμό λόγω της εισρόφησης νερού στους πνεύμονες.

http://www.zougla.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων