Σύλληψη για τοποθέτηση συρματοπαγίδων στο Ακρωτήρι Χανίων

0

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Χανίων, μετά από συντονισμένες ενέργειες, συνέλαβε επ’ αυτοφώρω, στην περιοχή του Ακρωτηρίου Χανίων, ένα άτομο για τοποθέτηση συρμάτινων βρόγχων (συρματοπαγίδες ή τέλια).

Οι θηροφύλακες είχαν εντοπίσει τις τελευταίες μέρες τις παγίδες και παρακολουθούσαν την περιοχή. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 7/9, στήθηκαν στο σημείο και την ώρα που εμφανίστηκε το συγκεκριμένο άτομο για να ελέγξει τις συρματοπαγίδες, το προσέγγισαν και του αποκάλυψαν την ιδιότητά τους. Αυτός αρνήθηκε τον έλεγχο και αντιστάθηκε στη σύλληψη. Οι θηροφύλακες ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας, η οποία έσπευσε στο σημείο και τελικά τον συνέλαβε. Η Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου, με την ευκαιρία, θέλει να ευχαριστήσει για μία ακόμα φορά την Ελληνική Αστυνομία για την εξαιρετική συνεργασία. Ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Η τοποθέτηση συρματοπαγίδων αποτελεί μια παράνομη και επικίνδυνη πρακτική, που μπορεί να έχει συνήθως ως στόχο τη σύλληψη λαγών, αλλά από τη φύση τους αυτές οι παγίδες δεν είναι επιλεκτικές. Στους βρόγχους μπορούν να συλληφθούν και να θανατωθούν πολλά είδη της άγριας ζωής (θηλαστικά και πτηνά) και κατοικίδια (στο Ακρωτήρι βρέθηκε η γάτα της φωτογραφίας). Οι παγίδες αυτού του τύπου, υπό προϋποθέσεις μπορούν να γίνουν επικίνδυνες και για τον άνθρωπο. Τα τελευταία χρόνια η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή έχει καταστρέψει εκατοντάδες συρματοπαγίδες, αλλά το κυριότερο έχει προβεί σε επ’ αυτοφώρω συλλήψεις για τη χρήση τους.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων