Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας: «Επιτακτική η χρήση πορτοκαλί γιλέκου από τους κυνηγούς»

0

Επιτακτική, για λόγους ασφαλείας, κρίνεται η χρήση πορτοκαλί γιλέκου από τους κυνηγούς, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα κατά την διάρκεια του κυνηγιού.

Αυτό επισημαίνει και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Μουσάς, με αφορμή την έναρξη του κυνηγιού για τον λαγό και τον αγριόχοιρο που έχει προσδιοριστεί για σήμερα Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου.

Όπως τονίζει ο κ. Μουσάς, είναι αναγκαίο οι κυνηγοί να χρησιμοποιούν τουλάχιστον το πορτοκαλί γιλέκο ή οποιοδήποτε ρούχο έντονου χρώματος, προκειμένου να γίνονται άμεσα αντιληπτοί μέσα στο δάσος, όχι μόνο γιατί το επιβάλλει ο νόμος αλλά πρωτίστως για την προσωπική τους ασφάλεια.

Να επιστρέφουν όλοι με ασφάλεια

«Η επιστροφή στα σπίτια μας, στις οικογένειές μας, μετά το κυνήγι είναι πάνω απ’ όλα. Φέτος θα πρέπει, και εύχομαι, να είναι η χρονιά που ΔΕΝ θα θρηνήσουμε άλλα θύματα στο κυνήγι, που οφείλονται συνήθως στην επιπολαιότητα ή στην μη χρήση πορτοκαλί γιλέκου. Πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να αντιληφθούν πως είναι ένα θέμα ζωής και θανάτου. Το λάθος δεν αργεί να γίνει επειδή ο συνάδελφος κυνηγός δεν μας αντιλήφθηκε έγκαιρα πάνω στην ένταση της στιγμής και επειδή δεν ήμασταν εύκολα και άμεσα αντιληπτοί λόγω της παραλλαγής τύπου «ράμπο» που δυστυχώς μερικοί επιμένουν να κάνουν χρήση» τόνισε ο κ. Μουσάς, ο οποίος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου εύχεται καλή κυνηγετική περίοδο και κυρίως ασφαλή κυνήγια και όλοι οι κυνηγοί να έχουν όμορφες κυνηγετικές στιγμές.

Υπενθυμίζει δε ότι, τόσο ο ίδιος όσο και η υπόλοιπη διοίκηση βρίσκονται πάντα δίπλα στα μέλη του Συλλόγου για να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε οτιδήποτε χρειαστούν οι κυνηγοί.

 www.patrisnews.com/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων