Στο… κυνήγι και της παράνομης αλιείας οι θηροφύλακες της ΚΟ Πελοποννήσου

0

Στο… κυνήγι και της παράνομης αλιείας οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, των οποίων οι αρμοδιότητες σύμφωνα με το Δασικό Κώδικα δεν περιορίζονται μόνο στις  ¨περί θήρας¨ διατάξεις αλλά επεκτείνονται και σ’ όλες τις παράνομες δραστηριότητες που αποσκοπούν στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη του προηγούμενου μηνός, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κ.κ. Θεοδωρακόπουλος Χρήστος, Κοντογεώργης Σωτήριος και Καρπούζος Ιωάννης εντόπισαν στην περιοχή της Τ.Κ. Δάφνης Δήμου Καλαβρύτων, οκτώ (8) δίχτυα αλιείας στημένα κάθετα στην ροή του ποταμού Λάδωνα με προφανή στόχο την σύλληψη ψαριών. Οι θηροφύλακες έθεσαν την περιοχή υπό παρακολούθηση για αρκετές ώρες όμως οι δράστες δεν εμφανίστηκαν και δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή τους. Στην συνέχεια προέβησαν στην κατάσχεση των διχτυών αυτών και υπέβαλλαν μηνυτήρια αναφορά στο Δασαρχείο Καλαβρύτων.

Είναι πλέον γενικά αποδεκτό ότι η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή είναι ο άγρυπνος φρουρός της υπαίθρου μας, επεμβαίνοντας και καταστέλλοντας κάθε παράνομη δραστηριότητα που συντελείται εκεί, όπως η παράνομη αλιεία, η παράνομη βόσκηση, παράνομες υλοτομίες, εκχερσώσεις, αμμοληψίες, κλπ.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων