Τρία άτομα πιάστηκαν με ηχομιμητικές συσκευές στη Χαλκιδική. Κατασχέθηκαν επίσης πολλά «μηχανάκια» στη Θράκη.

0

Με την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου η θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες για τον εντοπισμό ηχομιμητικών συσκευών προσέλκυσης πουλιών.

Πρόσφατα στο νομό Χαλκιδικής στην περιοχή της Τρίγλιας πιάστηκαν να χρησιμοποιούν ηχομιμητική συσκευή δύο άτομα από την Κύπρο. Η χρήση γινόταν με τηλεχειριστήριο, αλλά μετά από πολύωρη παρακολούθηση δύο Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης περίμεναν ώστε οι δράστες να πάρουν τη συσκευή, όπως και έγινε ώστε να συλληφθούν και να τους υποβληθεί μήνυση.
Ακόμη, πάλι στο νομό Χαλκιδικής στο Δήμο Ν. Προποντίδας, σε έλεγχο σε αυτοκίνητο βρέθηκε μία ηχομιμητική συσκευή, η οποία κατασχέθηκε και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης

Σε κάθε περίπτωση οι συσκευές αυτές κατάσχονται, ενώ σε επ’ αυτοφώρω σύλληψη κατάσχονται τα όπλα, τα φυσίγγια, η άδεια θήρας και τα θηρευθέντα θηράματα.
Επίσης ειδικά για τις ηχομιμητικές συσκευές, με βάση πρόσφατο νόμο, πέραν της ποινικής διαδικασίας για τις παραβάσεις του νόμου περί θήρας, προβλέπονται και υψηλά διοικητικά χρηματικά πρόστιμα, ανάλογα με την παράβαση (κατοχή, κατοχή και χρήση, κλπ) που φθάνουν και ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ. Τα πρόστιμα αυτά επιβάλλονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και βεβαιώνονται στην οικεία ΔΟΥ του παραβάτη.

Επιπλέον στην περιοχή της Θράκης τις τελευταίες ημέρες κατασχέθηκαν άλλες δέκα (10) ηχομιμητικές συσκευές (έξι στο Νομό Ροδόπης, δύο στο νομό Ξάνθης και δύο στο νομό Έβρου)
Δυστυχώς συνεχίζεται από μερικούς επιτήδειους το απαράδεκτο φαινόμενο της χρήσης αυτών των ηχομιμητικών συσκευών, τα περιβόητα «μηχανάκια», που αποτελούν όνειδος για την ελληνική κυνηγετική πραγματικότητα.
Η ΚΟΜΑΘ θα συνεχίσει τις συντονισμένες προσπάθειες για την εξάλειψη αυτής της παρανομίας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων