Κατασχέσεις για παράνομη άσκηση θήρας, σε μη επιτρεπόμενη ώρα.

0

Η προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία, διαδικασία, για την άσκηση θήρας τη νύχτα, ακολουθήθηκε σε βάρος δύο ατόμων, που συνελήφθησαν από κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, σε περιοχές της ΠΕ Άρτας.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, νυχτερινές ώρες στη θέση «Αγριόκρανα» της ΤΚ Άνω Πέτρας του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες που πραγματοποιούσαν ελέγχους στην περιοχή, σταμάτησαν για έλεγχο ένα Ι.Χ και εντόπισαν στο κάθισμα του συνοδηγού ένα δίκαννο, δεμένο και εκτός θήκης και έξι (6) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, κατάλληλων για την θήρα τριχωτών θηραμάτων.

Λίγες ώρες αργότερα, κοντά στα μεσάνυχτα, στη θέση «Φτερούλα» της ΤΚ Βελεντζικού του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων σταμάτησε για έλεγχο ένα Ι.Χ, ο οδηγός του οποίου μόλις αντιλήφθηκε τον έλεγχο, άδειασε από τα φυσίγγια, το όπλο που είχε στο όχημα.
Εντοπίστηκαν δύο (2) φυσίγγια δίπλα στο κυνηγετικό όπλο και άλλα τρία (3) εντός της καμπίνας του οχήματος, κατάλληλα για την θήρα τριχωτών θηραμάτων.

Και στις δύο περιπτώσεις κατασχέθηκαν τα κυνηγετικά όπλα, τα φυσίγγια, οι άδειες κατοχής και οι άδειες θήρας, όπως και τα Ι.Χ και σε βάρος των δύο ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για την παράνομη άσκηση θήρας, σε μη επιτρεπόμενη ώρα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων