Φ. Πεσιλής: Ο Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη εργάζεται σύμφωνα με το πρότυπο της φυλής.

0

Φίλοι, λάτρεις,κάτοχοι του ΕΙ και μέλη του ΟΦΕΙ. Ως Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη, θα θέλαμε να πούμε δύο λόγια για τους αγώνες ιχνηλατών γενικότερα και για τους συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στους αυριανούς αγώνες στη Λαμία, αφού αυτός ο μήνας που διανύουμε, θα μείνει ιστορικά βαθιά χαραγμένος στη μνήμη όλων μας.

Όμως θα εστιάσουμε και σε κάποια πράγματα που αφορούν τον ΕΙ. Για άλλη μια φορά λοιπόν, θα ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους για τους προσοχής αγώνες και μιας και εκπροσωπούμε την Εθνική μας φυλή, θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή τύχη ιδιαίτερα στους κατόχους Ελληνικών ιχνηλατών.

Ευχόμαστε έναν καλό αγώνα, με καθαρό συναγωνισμό και μέσα στα πλαίσια της υγιούς αγωνιστικής κυνοφιλίας. Σε αντίθεση βέβαια με κάποιους, οι οποίοι έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να αποτρέψουν μερικούς ή όσους μπορούσαν, να μη συμμετέχουν στους δύο προηγούμενους αγώνες που διοργάνωσε ο Ο.Φ.Ε.Ι., αλλά να συμμετέχουν στους αυριανούς αγώνες για να πάνε κόντρα στον ΟΦΕΙ, όπως έλεγαν. “Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον” έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι!!! Εμείς στον ΟΦΕΙ ευχόμαστε μετά χαράς να συμμετέχει όποιος μπορεί στους αγώνες του Κυνοφιλικού Ομίλου Λαμίας. Άλλωστε γι αυτό μοχθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια!!!
Για να μπορούν να γίνονται αγώνες ΑΚΙ ιχνηλατών!!!

Όμως το σκεπτικό αυτών που δημόσια σκίζουν τα ιμάτιά τους, μιλώντας για ενωτικές ενέργειες, έχοντας ψωμοτύρι τα σλόγκαν “κανείς δεν περισσεύει” ή “όλοι μαζί μπορούμε” ή “η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική” και πολλά τέτοια παρόμοια, ενώ έχουν κάψει τα τηλέφωνα για να αποτρέψουν κάποιους να συμμετέχουν στους αγώνες του ΟΦΕΙ, ποιο είναι τελικά; Και μάλιστα ενώ ήθελαν να αποτρέψουν μερικούς πριν, τώρα παίρνουν τηλέφωνα για να συμμετέχουν στους αυριανούς αγώνες, ενώ στο παρελθόν κατηγορήθηκε το Δ.Σ του ΟΦΕΙ γι αυτό το τελευταίο. Απορούμε ειλικρινά!!! Το να απoτρέψεις κάποιους να μη συμμετέχουν στους αγώνες του ΟΦΕΙ, αλλά σε κάποιον άλλο αγώνα άλλου ομίλου, τι ακριβώς είναι αυτό που θα περάσει στους κόλπους των φίλων της φυλής;

Το ότι χτίζεται ένα τοίχος από μια μικρή μερίδα απέναντι στον ΟΦΕΙ; Ωραία…….άντε και το κάνατε………τι θα σημαίνει αυτό για τον κόσμο; Ότι ο ΟΦΕΙ δεν κάνει καλά τη δουλειά του ή ότι δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο “αυτοί” και ποια ήταν από την πρώτη κιόλας στιγμή η σκέψη τους για όλα αυτά που έχει θεσπίσει ο ΟΦΕΙ;

Και τι στην πραγματικότητα είναι αυτό που έκανε ο ΟΦΕΙ και δυσαρεστήθηκαν κάποιοι;
Τους απαγόρευσε να συμμετέχουν στις εκθέσεις;……. Όχι
Τους απαγόρευσε να συμμετέχουν στους αγώνες;……. Όχι………
Στα σεμινάρια; Όχι……αλλά στα σεμινάρια δεν έρχονται γιατί είναι “παντογνώστες”, αλλά όπως φάνηκε κάθε άλλο παρά παντογνώστες είναι.
Τι έκανε λοιπόν ο ΟΦΕΙ; Θέλησε και το έκανε, να βάλει τέλος στην ανεξέλεγκτη εκτροφή και να δημιουργήσει τις βάσεις για μια σωστή και ελεγχόμενη εκτροφή, μέσω των αυστηρών μορφολογικών και εργασιακών ελέγχων. Οι έλεγχοι αυτοί όμως για κάποιον που θέλει πραγματικά να βελτιώσει την εκτροφή του ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΌΤΥΠΟ , είναι ευεργετικοί και πολύ χρήσιμοι, διότι βάζουν τέλος στην εκτροφή των μιγάδων και στους σκύλους οι οποίοι μοιάζουν αλλά δεν είναι ολοκληρωτικά σωστοί στον τύπο της εργασίας ή της μορφολογίας. Οι έλεγχοι αυτοί έδειξαν ( μέχρι στιγμής ο ειδικός μορφολογικός έλεγχος) ότι ανακάλυψαν “λαυράκια” στη μορφολογία της φυλής και εστιάζουμε πάνω σε αυτά τα ελαττώματα για την εξάλειψή τους. Ο ειδικός μορφολογικός έλεγχος, έγινε αποδεκτός και μάλιστα αποκαλέστηκε ως “επαγγελματική δουλειά” από την ομάδα των Ιταλών κριτών και από πάρα πολλούς άλλους Κυνόφιλους άλλων χώρων της κυνοφιλίας.

Εδώ έχουμε άλλο ένα ευτράπελο, οι ίδιοι που κατηγορούν το Π1 ασπάζονται τους ίδιους Ιταλούς κριτές για να κρίνουν αγώνες, αλλά όχι την άποψή τους για τον ειδικό μορφολογικό έλεγχο. Δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι ο κόσμος τα βλέπει αυτά και δεν “κοιμάται στα χαμομήλια ή στις φτέρες”. Έίχαμε ένα σωρό κατηγορίες για την ανάδειξη των Ελλήνων κριτών εργασίας και πόλεμος για τους αγώνες του ΟΦΕΙ, αλλά πάμε στους επόμενους αγώνες να μας κρίνουν ΤΕΛΙΚΑ, οι κριτές του ΟΦΕΙ!!! Ο Πεσιλής όταν θα κρίνει ΒΕΚ σκυλιά επώνυμων εκτροφών, θα τα “θάβει”, ήταν άλλο ένα από αυτά που κυκλοφόρησαν πριν τους αγώνες του ΟΦΕΙ…………..διαψεύτηκαν και πάλι, όπως πάντα άλλωστε, μετά από τις κρίσεις μου στους δύο προηγούμενους αγώνες του ΟΦΕΙ, και μάλιστα αν δεν είχα καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια (ενώ θα ήμουν πλήρως δικαιολογημένος) δε θα έμπαιναν στη βαθμολογία κάποιοι σκύλοι. Είναι πάρα πολλά αυτά που έχουν γίνει, που πρέπει να γράφω μέρες ολόκληρες. Άλλωστε πολλοί από εσάς τα ξέρετε.

Ότι να ναι ενέργειες δηλαδή και με σκοπό τι και γιατί;

Εμείς ξέρουμε, διότι όλα αυτά και όσα έχουν διαδραματιστεί στο παρελθόν και άλλα που θα δείτε στο μέλλον τα είχαμε προβλέψει ως Δ.Σ. Ήμασταν σίγουροι ότι παίρνοντας αποφάσεις τέτοιες, διότι η σωστή εκτροφή της φυλής είναι αυτή που μας ενδιαφέρει, θα υπήρχαν τριγμοί στο χώρο του ΕΙ.

Φίλοι, λάτρεις, μέλη και κάτοχοι του ΕΙ, τα συμπεράσματα δικά σας!
Εμείς θα συνεχίσουμε τη μεγάλη αυτή προσπάθεια διάφανα και σταράτα, όπως έχουμε συνηθίσει να κάνουμε και με ακόμα πιο αυστηρούς ελέγχους θα προσπαθήσουμε, όσο είστε κοντά μας και μας στηρίζετε (και δεν έχουμε κανένα παράπονο) να κάνουμε ότι καλύτερο για την Εθνική μας φυλή.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων