Λαγός κρασάτος με λαζάνια!

0

Ένα πολύ γευστικό φαγητό, είναι εύκολο να γίνει και συνδυάζει όλες τις νοστιμιές της ελληνικής φύσης .

Υλικά

1 λαγό, περίπου 1,5  κιλά, κομμένο σε μερίδες
1 φρέσκο ​​κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 μέτριο καρότο, κομμένο σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
1 φύλλο δάφνης
2 γαρίφαλα
3 κλαδιά θυμάρι
30 ml κονιάκ
600 ml κόκκινο κρασί Αγιωργήτικο
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 κουταλιά σούπας βούτυρο γάλακτος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 ½ κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τοποθετήστε τα κομμάτια λαγού σε ένα μπολ με κρεμμύδι, καρότο, το σπασμένο σκόρδο, φύλλα δάφνης, γαρίφαλο, θυμάρι, κονιάκ και κόκκινο κρασί. Καλύψτε το μπολ, τοποθετήστε το στο ψυγείο και αφήστε το να μαρινάρετε όλη τη νύχτα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140 βαθμούς

Στεγνώστε τα κομμάτια του λαγού με χαρτί κουζίνας. Στραγγίστε το υγρό σε ένα μπολ, κρατώντας τα λαχανικά και τα μυρωδικά.

Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε βαθύ τηγάνι και ροδίστε καλά τα κομμάτια του λαγού σε όλες τις πλευρές. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε τα λαχανικά και τα βότανα, μαγειρεύοντας για λίγα λεπτά. Πασπαλίστε με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το στη γάστρα, προσθέστε το  υγρό της μαρινάδας, ανακατέψτε καλά και αφήστε το να σιγοβράσει. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και καπάκι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2-2 ½ ώρες.

Μεταφέρετε τα μαγειρεμένα κομμάτια λαγού σε ένα πιάτο.   Πασπαλίζουμε το κρέας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε. Ιδανικά συνοδέψτε το με λαζάνια χειροποίητα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων