Κυνηγεσία & Κυνοφιλία… Οκτωβρίου

0

Στα περίπτερα όλης της χώρας  βρίσκεται από την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου το νέο τεύχος της «Κυνηγεσίας και Κυνοφιλίας» με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, κι όπως πάντα με ένα κυνηγετικό DVD πρώτης προβολής με κυνήγι λαγού στην έναρξη, με κυνήγι φασιανού, με μυστικά για το πώς θα εκπαιδεύσουμε το σκυλί μας ώστε να βελτιώσει το εύρος της έρευνάς του και με το ντεμπούτο της εκπομπής “Πρωινές Ιχνηλασίες”.

Τα θέματα του τεύχους Οκτωβρίου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Οι πέρδικες άλλοτε και τώρα
Έφθασε ο καιρός για εμάς τους λάτρεις του βουνού, που θα δοκιμάσουμε τις αντοχές, τους σκύλους και την τύχη μας, αναζητώντας τις αρχόντισσες των βράχων.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ Οι χαμένες ευκαιρίες των πρώτων ημερών
Στην Λάβδανη Πωγωνίου. Εκεί βρήκε την ομάδα το ξημέρωμα της πρώτης μέρας του κυνηγίου του αγριόχοιρου και, για τα όσα επακολούθησαν, ο τίτλος του κειμένου δεν αφήνει τίποτα στη… φαντασία.

Μία δύσκολη έναρξη…
Ούτε ίχνος από καπρί, μα ούτε και από «γκουτσινούλι» – όπως λέμε τα μικρά εδώ στην Θεσσαλία -, υπήρχε την πρώτη μέρα της έναρξης του αγριόχοιρου στα μέρη μας, εκεί όπου την άλλη μέρα τα κοπάδια έβοσκαν αμέριμνα στη χαραυγή.

Η γουρουνοπαρέα του μήνα:  Στα Λουτρά Αιδηψού, Εύβοιας
Η παρέα του Γιάννη Παπαϊωάννου από τα Λουτρά Αιδηψού, είναι από τις πρώτες που ασχολήθηκαν με το κυνήγι του αγριόχοιρου στην Εύβοια. Κυνηγάει στην βόρεια πλευρά της Εύβοιας, από τις κορυφές των βουνών μέχρι την… παραλία, με καθαρόαιμα σκυλιά και μεγάλες επιτυχίες.

Τα κυνήγια της Benelli team
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου και κανείς όλο το βράδυ δεν έκλεισε μάτι. Όπως κάθε έναρξη έτσι και η φετινή μας βρήκε από την προηγούμενη μέρα στο βουνό.

ΛΑΓΟΣ Λαγοκυνηγός, ο… αδικημένος
Τα σκυλιά (οι ιχνηλάτες, δηλαδή), τα λαγοτόπια, οι καιρικές συνθήκες και το θήραμα, είναι κατά βάση τα αντικείμενα που πραγματεύονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία  τα κείμενα για το λαγοκυνήγι. Ελάχιστα είναι εκείνα που αναφέρονται στο λαγοκυνηγό, τον… αδικημένο λαγοκυνηγό.

Αναζήτηση με βάση τον καιρό
Η εμπειρία έχει διδάξει ότι η συμπεριφορά των λαγών αλλάζει ανάλογα την εποχή και  το πόσο έχουν κυνηγηθεί. Αλλιώς, λοιπόν, γίνεται το κυνήγι του λαγού στο ξεκίνημα της κυνηγετικής περιόδου, κι αλλιώς όσο περνά ο καιρός.

ΚΥΝΗΓΙ Έρχονται τα «χειμωνιάτικα»
Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας που όλα στη φύση βάζουν καινούρια φορεσιά. Τα φύλλα των δέντρων και το χορτάρι αλλάζουν χρώμα, το πτίλωμα των πουλιών φορά τα καλά του, τα πρωινά ψυχραίνουν. Η βροχή παραμονεύει, και στα ορεινά χωριά οι καμινάδες αρχίζουν να σκορπούν την ευωδιά του καμένου ξύλου. Είναι ο μήνας των βορείων ανέμων που είναι σαν να λένε στους κυνηγούς, «πιάστε τα καρτέρια».

Της Μάνης τα περάσματα
Είναι πέντε παρά το πρωί. Τα μάτια μου μένουν λίγο στον ουρανό που έχει πλημμυρίσει από αστέρια και παίρνοντας μία βαθιά ανάσα ξεκινάω την πορεία μου για το καρτέρι.  Μετά από λίγο ένα κοπαδάκι περνάει πάνω από το κεφάλι μου, και μέχρι να σιγουρευτώ αν άκουσα καλά, ακολουθεί και δεύτερο.

Τα ντοπιάρικα ορτύκια…
Τράβηξαν για τα μετερίζια τους οι περισσότεροι από τους κυνηγούς, ταξίδεψαν και τα ορτύκια για άλλες πατρίδες και οι καμπίσιοι κυνηγότοποι μπήκαν και πάλι  σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Αυτούς που έχουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Με τους λίγους και τα λίγα… Απομένουν οι «κολλημένοι» με τα ορτύκια, που τώρα βρίσκουν ησυχία και τον… παράδεισό τους.

ΜΠΕΚΑΤΣΑ Κλιματικές αλλαγές και μετανάστευση
Οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν, πως οι κλιματικές αλλαγές έχουν επιφέρει αλλαγές και στη συμπεριφορά των μπεκατσών, σε ότι αφορά τα μεταναστευτικά τους ταξίδια.

ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΆΛΦΑ Δεν είναι όλα τα παπούτσια ίδια 
Εκατοντάδες τύποι κυνηγετικών υποδημάτων έχουν κατακλύσει την Ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στον κυνηγό για την καλύτερη επιλογή.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ Τα σκελετικά προβλήματα «φρενάρουν» την απόδοση
Η σωστή σκελετική κατασκευή του σκύλου της κάθε ράτσας, είναι ένα από τα σημαντικά ζητήματα, για τα οποία δείχνει απόλυτη προσήλωση η οργανωμένη ευρωπαϊκή κυνοφιλία.

ΤΡΟΠΑΙΟ «ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ 2018» «Άφαντες» οι πέρδικες
Οι λιγότερες συμμετοχές και οι… άφαντες πέρδικες, ήταν τα στοιχεία που «σημάδεψαν» το φετινό τρόπαιο, προς τιμή του αείμνηστου περδικοκυνηγού Φραγκίσκου Πολυκανδριώτη.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ Χτυπητές απουσίες στους πρώτους αγώνες
Είμαστε για γέλια ή για κλάματα; Περιμέναμε πώς και πώς την υπουργική «βούλα» για να είναι δυνατή η διεξαγωγή επίσημων αγώνων ιχνηλατών και στην πρώτη κιόλας διοργάνωση… βγήκαν μαχαίρια.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ Οι χαμηλές και οι ψηλές βολές
Ο Οκτώβρης μπαίνει φορτωμένος με κυνηγετικά όνειρα και προσδοκίες. Ασχέτως με την θηραματική εξειδίκευση του κάθε κυνηγού, τον Οκτώβρη όλοι θα κυνηγήσουν το αγαπημένο τους θήραμα. Οι περδικάδες θα περιμένουν με αγωνία το πρωινό της 3ης Οκτωβρίου να ακούσουν το κελάηδημα της αρχόντισσας, ενώ οι κυνηγοί καρτεριού θα περιμένουν τα μέσα του μήνα για να στηθούν στα γνωστά τους λημέρια για τα περάσματα της τσίχλας, της φάσσας και του παπιού.

FRANCHI AFFINITY ANNIVERSARIO 150 χρόνια εμπειρίας
Το μοντέλο Affinity Anniversario (επετειακό) παρουσιάζει η ιστορική φίρμα Franchi για να γιορτάσει τα 150 χρόνια δραστηριοποίησής της στο χώρο των όπλων.

OΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ Περί ασφαλούς χρήσης των όπλων
«Ο διάβολος γεμίζει το όπλο».
Αυτή ήταν η φράση που μάθαινε τα παλιότερα χρόνια κάθε κυνηγός, πριν ακόμη πιάσει στα χέρια του όπλο. Όμως, στο τέλος της ημέρας, αν κάτι πάει στραβά, μικρή σημασία έχει ποιος γέμισε το όπλο.

ΔΙΑΦΟΡΑ Quansheng UV-R50
Δοκιμάζουμε ένα φορητό πομποδέκτη VHF – UHF που καλύπτει τις ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες και προσφέρει καλές επιδόσεις και ευκολία προγραμματισμού και χειρισμών σε πολύ χαμηλό κόστος.

ΦΑΚΟΣ Nitecore MT42
Με 1.800 lumens σε πλήρη ισχύ και ένα άριστα σχεδιασμένο κάτοπτρο, ο νέος ΜΤ42 της Nitecore είναι ένας φακός εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων, που μπορεί να φωτίσει σε πολύ μεγάλες αποστάσεις σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή έρευνας και διάσωσης.

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ­ Η «μάχη» ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
ΠΟΤΟ Whiskey Water
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Οι απαραίτητες πρωτεΐνες
ΕΜΦΑΝΙΣΗ Το ζιβάγκο
ΑΣΚΗΣΗ Fitness and more…
ΤΑΧΥΤΗΤΑ Bentley EXP 10 Speed 6

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων