Σφοδρή μάχη μεταξύ ελαφιών. Τα έσωσαν θηροφύλακες

0

Σωτήρια για τη ζωή δύο αρσενικών ελαφιών ήταν η παρέμβαση που έκαναν σήμερα τα στελέχη του δασαρχείου και της Θηροφυλακής της περιοχής μας.

Τα κέρατα των δύο αρσενικών, μπλέχτηκαν μεταξύ τους αρχικά και στη συνέχεια σε δίχτυα που υπήρχαν στον χώρο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν σοβαρά. Περίπολος της θηροφυλακής και του δασαρχείου όμως τα εντόπισε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει άμεσα επιχείρηση διάσωσής τους.

Όπως επισημαίνει σε προσωπική του ανάρτηση το στέλεχος του Δασαρχείου της Ρόδου κος Σταμάτης Χουρδάκης, τα δύο ζώα πάλευαν μεταξύ τους, είχαν μπλεχτεί τα κέρατα τους και είχαν μπλεχτεί και στα δίκτυα στην περιοχή της Απολακκιάς. Ευτυχώς, με μεθοδικό τρόπο και με ασφάλεια, τα δύο ζώα ακινητοποιήθηκαν και απελευθερώθηκαν λίγη ώρα αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η χρονική περίοδος είναι εποχή αναπαραγωγής για τα ελάφια στο νησί της Ρόδου και τέτοια περιστατικά είναι πολύ συχνά, αφού οι μάχες που δίνουν μεταξύ τους τα αρσενικά για τα… μάτια των ελαφίνων, μπορεί να εξελιχθούν και σε θανατηφόρες.

 www.rodiaki.gr/ 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων