Χορηγός η ΚΟΜΑΘ στο 9ο Λιβαδοπονικό Συνέδριο

0

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης είναι ένας από τους χορηγούς του 9ου Πανελλήνιου Λιβαδοπονικού Συνεδρίου με τίτλο «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΒΑΔΟΠΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ- Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης – Αειφορία και Βιοοικονομία – Υπηρεσίες Οικοσυστημάτων» που έγινε από 9 έως 12 Οκτωβρίου, στη Λάρισα, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Το Συνέδριο διοργάνωσε η Ελληνική Λιβαδοπονική Εταιρεία.
Κατά το χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος της ΚΟΜΑΘ στην έναρξη του συνεδρίου τόνισε μεταξύ άλλων το έργο της Ελληνικής Λιβαδοπονικής Εταιρείας που με συνέπεια και αξιοπιστία εργάζεται για την ανάδειξη της αξίας των λιβαδικών οικοσυστημάτων και αποδεικνύει με σαφή τρόπο τη διάθεση και τη δυνατότητα της επιστημονικής κοινότητας για ουσιαστικές δράσεις. Καταδεικνύει πως τα περιβαλλοντικά ζητήματα μπορούν να αντιμετωπισθούν με ρεαλισμό, ακόμα και υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης, αλλά και πάντα μέσα στο πλαίσιο της αειφορικής διαχείρισης. Η προστασία των λιβαδιών από την υποβάθμιση και η εφαρμογή ειδικών διαχειριστικών σχεδίων είναι μια αποτελεσματική οδός για τη διατήρηση της οικολογικής, οικονομικής και πολιτιστικής αξίας αυτών των περιοχών, προς όφελος της άγριας πανίδας και των κατοίκων που τις βιώνουν και τις επισκέπτονται.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν νέες εργασίες σε ενδιαφέροντα αντικείμενα και θέματα, όπως οικολογία, διαχείριση και βελτίωση λιβαδιών και λειμώνων, οι πολλαπλές χρήσεις και υπηρεσίες των λιβαδικών οικοσυστημάτων, κ.ά.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων