Κυνηγεσία και Κυνοφιλία… Νοεμβρίου

0

Στα περίπτερα όλης της χώρας θα βρίσκεται από την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου το νέο τεύχος της «Κυνηγεσίας και Κυνοφιλίας» με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, κι όπως πάντα με ένα κυνηγετικό DVD πρώτης προβολής με θεαματικό κυνήγι πεδινής πέρδικας στην Βουλγαρία και μία εκτενή παρουσίαση – γνωριμία με τους γαλλικούς ιχνηλάτες Αρτουά.

Τα θέματα του τεύχους Νοεμβρίου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αγώνες ιχνηλατών: Να μη χαθεί η ευκαιρία
Με προβληματισμό, πικρία και αντεγκλήσεις διεξήχθησαν οι πρώτοι αγώνες ιχνηλατών στην Ελλάδα. Πρέπει να σηκωθεί λευκή σημαία και να λυθούν οι όποιες διαφορές για το καλό των ιχνηλατών.

ΜΠΕΚΑΤΣΑ
Οι οιωνοί μιας καλής χρονιάς
Τα στοιχεία μελέτης που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Ιταλικό κλαμπ της μπεκάτσας, δημιουργούν τις ελπίδες για μία σημαντική ανάκαμψη του είδους, μετά την περσινή, κακή χρονιά. Βεβαίως, όλα αυτά πρέπει να αποδειχθούν και στην πράξη…

Αγωνία & λαχτάρα για τις αφίξεις
H αγωνία και η λαχτάρα είναι τα δύο συναισθήματα που διακατέχουν τους απανταχού μπεκατσοκυνηγούς, καθώς περιμένουν τον ερχομό της βασίλισσας του δάσους.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Προϋποθέσεις για σωστή παγάνα
Με τη μέθοδο της παγάνας κυνηγάει ο Έλληνας τον αγριόχοιρο και, λογικό είναι, στην παγάνα τον πρώτο λόγο να τον έχει ο παγανιέρης, ο άνθρωπος που κάνει όλο το… παιχνίδι όσον αφορά το κυνήγι. Εκείνος και η αγέλη των γουρουνόσκυλων αποτελούν το μυστικό της κάθε επιτυχίας, ενώ κάθε λάθος πληρώνεται ακριβά.

Τα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ στο κυνήγι του
Το κυνήγι του αγριόχοιρου, καθότι ομαδικό, υπόκειται σε πολλά «πρέπει» και πολλά «δεν πρέπει». Για τα «πρέπει» έχουμε αναφερθεί πλείστες φορές στο παρελθόν. Καιρός, λοιπόν, να προσεγγίσουμε και τα «δεν πρέπει». Τα «απαγορεύεται αυστηρώς και δια ροπάλου», δηλαδή…

Η γουρουνοπαρέα του μήνα:
Η παρέα της Σκάλας
H παρέα του Πέτρου Κατσάρη από τις Φιλιάτες Θεσπρωτίας, ή «η παρέα της Σκάλας», όπως είναι ευρέως γνωστή στα μέρη της, ξεκίνησε να κυνηγάει στα βουνά της Θεσπρωτίας το 2000.

Τα κυνήγια της Benelli team
Τίποτε δεν θύμιζε ότι μπήκαμε στην καρδιά του φθινοπώρου. Ο καιρός ήταν ίδιος ακριβώς με τον προηγούμενο μήνα και μία περαστική βροχή δεν κατάφερε να νοτίσει το έδαφος.

ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΙ
Η αναζήτηση στο πυκνό
To κυνήγι του λαγού στο πυκνό δάσος με πεύκα ή ψηλά πουρνάρια, είναι μία διαδικασία που βάζει υψηλό δείκτη δυσκολίας, τόσο στον κυνηγό όσο και στους ιχνηλάτες.

ΠΕΡΔΙΚΕΣ
Στα γκρέμια των Κυκλάδων
Με τις θαλασσοπέρδικες συναντηθήκαμε στα λημέρια τους, όταν με τους φίλους του Στέλιου και φουσκωτό, πήγαμε λίγα μίλια μακρύτερα από το χωριό που με φιλοξένησαν. Εμπειρία με πολλά απρόοπτα, και ένα υπέροχο κυνήγι που έμεινε βαθιά χαραγμένο στη μνήμη μου.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΒΟΥΝΟΥ ΣΕΤΤΕΡ & ΠΟΙΝΤΕΡ
Σπουδαία ελληνική επιτυχία
Αναπληρωματικός πρωταθλητής Ευρώπης για το 2018, αναδείχθηκε πρόσφατα το Σέττερ Rapakoulias Genesis Skorpios, σημειώνοντας μία σπουδαία επιτυχία για την ελληνική κυνοφιλία.

ΚΥΝΗΓΙ
Η ξελογιάστρα φάσσα
Οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν, πως οι κλιματικές αλλαγές έχουν επιφέρει αλλαγές και στη συμπεριφορά των μπεκατσών, σε ότι αφορά τα μεταναστευτικά τους ταξίδια.

ΚΥΝΗΓΙ
Τα παπιά του Νοέμβρη
Είναι δύο μέρες τώρα που βρέχει ασταμάτητα σχεδόν, η γη έχει ξεδιψάσει από τη ζέστη και την ξηρασία του προηγούμενου μήνα, και κάθε μπόρα κάνει πλέον τα κανάλια και τα χαντάκια να φουσκώνουν.

ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΦΑ
Το σακάκι του κυνηγού
Βροχή, κρύο και αέρας, είναι οι αναμενόμενες καιρικές συνθήκες, τις οποίες καλείται ο κυνηγός να αντιμετωπίσει το φθινόπωρο και το χειμώνα. H επιλογή του ρούχου που θα τον προφυλάξει έχει ιδιαίτερη σημασία.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Κυνοφιλική παιδεία
Μία έννοια χιλιοειπωμένη, αλλά πολλές φορές υποτιμημένη και παρεξηγημένη. Χρησιμοποιείται κατά κόρον σχεδόν σε καθημερινή βάση σε άρθρα, συζητήσεις, σεμινάρια, αναρτήσεις στο διαδίκτυο, χωρίς όμως ποτέ κανείς να μπει στην ουσία αυτής της φράσης.

ΤΡΟΠΑΙΟ «ΣΑΛΑΝΤΙΝΙ ΠΙΛΑΣΤΡΙ 2018»
Χρονιά γεμάτη εκπλήξεις
Στα μέσα του Αυγούστου ξεκίνησε και φέτος το φημισμένο τρόπαιο βουνού «Saladini Pilastri» που διεξάγεται σχεδόν σε όλη την οροσειρά των Άλπεων, που περιλαμβάνουν ένα μέρος της Ελβετίας, αλλά και τα σύνορα με την Αυστρία και την Γαλλία.

ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΞΕΣΟΥΑΡ
Απάνω μου έχω πάντοτε…
Η μεθοδικότητα και η προνοητικότητα, αποτελούν βασικές αρχές για τον κάθε κυνηγό. Πρόκειται για δύο προτερήματα που είναι σημαντικά για ένα άτομο που όταν «βγαίνει» στο βουνό, συχνά – πυκνά του στήνουν καρτέρι δύσκολες καταστάσεις.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Οι πρώτοι επίσημοι αγώνες ιχνηλατών
Ένα ζευγάρι Μπιγκλ ήταν εκείνο που κατάφερε να ανέβει στην κορυφή, στους πρώτους επίσημους αγώνες ιχνηλατών που έγιναν στην Ελλάδα για όλες τις φυλές: ο «Ulisses» και η «Carra», που νίκησαν ακόμη και τις αντιξοότητες που έβαλε στις μύτες τους στο πέρασμά του ο «Ζορμπάς»!

FABARM L4S INITIAL MAXI HUNTER
Maxi όπλο σε Mini τιμή
Με άκρως δελεαστική τιμή, το γνωστό και καταξιωμένο Fabarm L4S, απαλλάσσεται από επουσιώδη αξεσουάρ και σημαντικό οικονομικό κόστος.

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Με γνώμονα την βλητική απόδοση
Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές όπλων ασχολούνται με σοβαρά πράγματα, όπως είναι η βλητική απόδοση των καννών, καθώς πέρασαν τα χρόνια της ανούσιας κόντρας για πράγματα που μικρή σημασία έχουν στην απόδοση ενός τουφεκιού, όπως για παράδειγμα ο χρωματισμός των ακίδων σκόπευσης.

ΣΚΟΠΕΥΣΗ
Ξόρκια για… «δράκους»
Κάθε κυνηγός που γνωρίζω έχει και έναν… «δράκο» στο κυνήγι. Μία συγκεκριμένη κατηγορία τουφεκιάς, στην οποία έχει συχνές αστοχίες και όσο και αν προσπαθεί δεν μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις του σ’ αυτή.

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:

ΤΑΙΝΙΕΣ­
Κινηματογραφικές ταινίες με θέμα το ποδόσφαιρο

ΠΟΤΟ
Manhattan Vs B-52

WEEKEND
Απόδραση στη λίμνη Δόξα

ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Μαύρο τζιν το… πολυεργαλείο

ΑΣΚΗΣΗ
Fitness and more…

ΤΑΧΥΤΗΤΑ
Jaguar D-Type

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων